Кокошки Брама не снасят, защо?

01 февруари 2019
Домашна ферма
25542
Няма снимка
Кокошките порода Брама са истински красавици
1 2 3 4
 

 

Поначало Брама снасят по-добре през зимата в сравнение с други породи, тъй като понасят леко студа, но като всички кокошки месен тип птиците се развиват по-бавно.

Студът и повишената влажност не им пречат.

Кокошките Брама се отличават с големия си размер и с красивото си оперение

Много стопани ги отглеждат именно заради привлекателната им външност, други се стараят да получат повече висококачествено месо и вкусни яйца.

Брамата е най-голямата кокошка в света, но за да достигне максималния си размер са необходими 2 години.

За да снасят, осигурете на кокошките пълноценно и балансирано хранене което можете да постигнете само с фабрично произведен фураж, обогатен с необходимите фуражни добавки, микроелементи и витамини.

През зимата увеличете зърнения фураж с 10-15%, за да компенсирате енергията, която птиците изразходват за стопляне в студа.

Окачете в кокошарника допълнителни източници на витамини - стиска нежно сено, нарязани кореноплоди, зеле.

Осигурете на птиците и прясна затоплена вода.

През зимата непременно трябва да удължите изкуствено светлинния ден (до 14 часа в денонощие), тъй като дори кокошарникът на има прозорци след 17.00 часа навън започва да се стъмва.

Осигурете на брамите достатъчно големи полози и комфортни кацалки. Средното тегло на една кокошка Брама е 3,5-4,5 кг. Годишно те снасят между 100 и 120 яйца с тегло около 50-65 г.

Първото си яйце Брама снася чак от 10-месечна възраст. Като правило Брама снасят по едно яйце на три дни.

Оптималната дневна дажба за образуване на яйце с тегло 60 г на птица е 110-150 г.

Още от Домашна ферма
0

Смяната на перата може да продължи 3 месеца Ако нямате опит в отглеждането на кокошки, не бива да се тревожите. ова е естествен процес на обновяване на перушината.

0

Въпреки че вече всеки стопанин има нужда от помощник Дневната дажба на магарето трябва да бъде: * сено (ливадно) - 2-3 кг; * слама/царевичак (ситно нарязани) - 1-2 кг; * концентриран фураж - 0,

0

Дрождираните фуражи се смесват със смлени брашнести фуражи до пръхкавост За дрождиране се използват самостоятелно или смесени: * смлени зърнени храни; * трици и * сварени картофи.

0

Давайте краве мляко на малки дози 3-4 пъти дневно Ако млечността на свинята майка е недостатъчна, първата ви задача е да подхраните прасенцата. Много често от 10-15-ия ден на бозаещите прасета вече

0

Осигурете просторна клетка за зайците великани Размерът на клетката за зайците великани зависи от възрастовата категория на животното но най-важното е да е достатъчно просторна.

Последни новини
0

Това се определя по няколко начина, обяснява на пчеларите с по-малък опит ст. н. с. Боян Първулов 1. По поведението на пчелите, те са скупчени на прилетната дъска и трепкат неспокойно с крилцата си.

0

Необичайно голяма за региона на Смолян манатарка с тегло 1 кг 800 г е открита от гъбар в Пампорово, съобщи БТА. Гъбата рекордьор с диаметър 84 см е находка на гъбаря Лъчезар Митковски.

0

Дивото прасе, отстреляно в района на Априлци, е единственият случай на африканската чума по свинете в област Ловеч засега. Днес месото от него е загробено.

0

Френска група за защита на правата на животните успява да  заснеме видео, на което  се виждат живи крави, чиито хълбоци са перфорирани и са с "отвори" в стомаха с цел проучване на храносмилането им,

0

Към момента има констатирани 33 огнища на африканска чума при домашни свине. Това каза д-р Георги Чобанов, директор на Дирекция „Здравеопазване и хуманно отношение към животните и контрол на

Коментари

*Име:
* E-Mail:
* Код:
Въведете кода от картинката
* Коментар:
Отговор:Зърната се напукват по две основни причини - от оидиум, и от преовлажняване. Докато в първия случай става дума за заболяване, което Вие твърдите, че няма, то във втория - при преовлажняването, трябва...
ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Внукът на Ламбо с него в болницата в Бургас, обмисля се да го докарат в София за операцията Тежко падане на мокра тераса изпрати Стефан Данаилов в болница. Това се случва в любимото му местенце в Приморско - малък апартамент, в който всяка лято прекарва с вече покойната си съпруга Мария и с внуците.

1500 фенове на “Байерн” присъставаха на първата тренировка в Мюнхен на бразилската звезда Филипе Коутиньо и всички до един получиха автограф от него, съобщава “Билд”. Офанзивният футболист бе привлечен под наем за един сезон от “Барселона”, за да изпълни германският гранд обещанието си през това лято да бъде направен топтрансфер.

За 20 г. Европа намали смъртните случаи 2 пъти, България - само с 40% България се оказва първа в ЕС по една от най-печалните статистики - смърт при пътнотранспортно произшествие с автомобил. У нас тези смъртни случаи са 64 на всеки 1 милион жители, докато средното за ЕС ниво е 23 такива случая. В страната членка с най-малко автопроизшествия с