Приготвя се бързо и лесно

Рецептата за супа с топено сирене е много проста и дори противниците на първите ястия ще оценят прекрасния вкус. Опитайте веднъж и ще я приготвяте доста често.

Необходими продукти: бял хляб - 2-3 филийки; растително масло; сол; топено сирене - 2 триъгълничета; 4 картофа; 1 морков; 1 лук; 2 пилешки бутчета; 2,5 л вода; смлян черен пипер на вкус.

За приготвянето на вкусната супа с топено сирене се нуждаем от тенджера, в която сипваме водата и поставяме на котлона да се загрее. Измиваме много добре двете пилешки бутчета и ги пускаме във водата да се варят.

Съвет! Супата става много по-вкусна, ако се използва прясно пилешко месо, а не замразено. Пилешкото месо е много нежно и по време на размразяването губи вкуса си.

Докато бульонът се вари, може да се заемем с приготвянето на крутоните. Нарязваме филиите хляб на кубчета (нито много малки, нито големи). Прехвърляме кубчетата в тава и ги оставяме в слабо загрята фурна за около 30 минути. Времето за приготвянето на крутоните зависи от вида на фурната, но те трябва да се получат сухи.

Измиваме картофите под течаща вода и ги обелваме. Ако предпочитате по-гъста крем-супа, вземете по-големи картофи.

Обелваме картофите и ги режем на кубчета. Вземаме глава лук, почистваме и я обелваме, след което нарязваме на ситно. Морковът пък настъргваме на едро ренде.

Готовите пилешки бутчета изваждаме от бульона, обезкостяваме и нарязваме на ситно. В пилешкия бульон изсипваме нарязаните картофи и варим 15 минути.

В тиган загряваме растителното масло и запържваме лука и моркова до златисто.

Топеното сирене нарязваме на малки кубчета и ги пускаме в бульона. Добавяме нарязаното месо, лука с морковите, сол и черен пипер на вкус. Разбъркваме добре.

Бърка се постоянно до пълното разтваряне на топеното сирене.

Пикантната крем-супа се сервира на масата с крутони и пресни зелени подправки. Крутоните се пускат в супата непосредствено преди сервирането. Така те остават хрупкави.