ФМС България ЕООД ще проведе първата си годишна среща на 4 февруари 2019 г. (понеделник), на която ще представи актуална информация за новите продукти и решения за земеделските производители в областта на растителната защита и храненето на растенията.

Фермерите ще научат акцентите за сезон 2019 за листни торове, аминокиселини и биостимуланти.

Освен, че в продължение на повече от век ФМС Корпорейшън е позната на своите клиенти по света с иновативни решения, приложения и висококачествени продукти, на 1 ноември 2017 г. тя придоби значителна част от бизнеса на ДюПон - Растителна защита, с което ФМС Агрикълчъръл Солюшънс се превърна в петата по големина фирма за растителна защита в света.

Като лидер при технологиите за растителна защита, голямото портфолио и нововъведения, както и широко регионално покритие, компанията води и световна класа развойна дейност.

През 2018 г. фирмата представи своите успешни растителнозащитни практики при пшеница и предизвика подчертан професионален интерес от страна на фермерите. Това, което те споменават и днес са два хербицида срещу широколистни плевели и един срещу житно заплевеляване.

За голяма част от Южна България единият продукт стана предпочетен за есенно приложение.