Деликатна основа, топяща се в устата сметана и желирани плодове. Този десерт ще стане любим на цялото ви семейство.

Продукти: 400 г маскарпоне, консерва ананас - 250 г плод и 125 мл сироп, 100 г брашно, 50 г масло, 20 г нишесте, 20 г желатин, 10 г бакпулвер, 2 яйца, 2 мандарини, 1 круша, 1 киви

Приготвяне: Разтопете маслото. Пресейте брашното в купата и добавете половината захар.

Добавете нишестето и бакпулвера. В отделен съд разбийте яйцата на пяна. Добавете разтопеното масло и разбъркайте.

Започнете постепенно да смесвате яйчната смес и брашното, като разбърквате до получаването на гладко тесто.

Вземете тортена форма и намажете дъното с масло. Поръсете с брашно и изсипете тестото. Печете в предварително загрята фурна до 180 градуса за 12-15 минути. Оставете блата да изстине и извадете от формата.

Желатинът се разтваря в сиропа от ананас. Добавете захарта и разбъркайте добре.

Изсипете маскарпонето в купа. Добавете половината от желатиновата маса и разбъркайте до гладкост.

Изрежете внимателно горната коричка на блата и го върнете отбратно в измитата и подсушена тортена форма. Изсипете маскарпонето отгоре, заравнете и оставете в хладилника за 1 час.

Подредете филийки ананас, обеленото и нарязано киви, парчета круши и мандарини.

Залейте с останалия желатин и оставете за още един час в хладилника.

Отстранете пръстенът на формата и прехвърлете десерта в чиния за сервиране.