Продукти: 3 картофа, 200 г карфиол (замразен) - можете да използвате и броколи, 5 ч. ч. (около 1 литър) прясно мляко, 50 г масло, 1 ч. л. сладък червен пипер, 1/3 ч. лъж. кимион, 1/2 ч. лъж. сушени провансалски билки (ако няматее, може да използвате босилек), 2 бр. дафинов лист, сол и черен пипер на вкус

Приготвяне: Обелете картофите, нарежете на малки парченца и сварете в подсолена вода за около 7 минути заедно с дафиновия лист. Добавете карфиола и варете до готовност.

Излейте около половината от бульона. Количеството бульон зависи от това колко гъста искате да се получи супата. Имайте предвид, че се добавят и мляко, и масло. Дафиновият лист се изважда.

Добавете подправките и разбийте добре с блендер до получаването на гладка еднородна маса. Налейте млякото и маслото и разбъркайте отново.

В продължение на три минути оставете супата на котлона на слаб огън. И тя е готова! Разсипете в чиниите и подправете със смлян червен пипер, сушени провански билки и дафинов лист.