Птицевъдите в Ирландия искат по-високи изкупни цени за продукцията си.

През 2018 г. разходите за фуражите за птици рязко се увеличават, както и разходите за ток, работни заплати и общата стойност на управление на бизнеса, съобщава председателят на Ирландската асоциация на птицевъдите - Poultry IFA, Анди Бойлън. От професионалната организация призовават заинтересованите страни, участващи в процеса на преработка и търговия на дребно на птиче месо и яйца, да признаят, че производствените разходи са се увеличили и затова трябва да се увеличи и цената на птицевъдната продукция.

Гарантираме най-високо качество на птичето месо и яйца. Но нашите фермери, които произвеждат по най-високите качествени стандарти и по екологично устойчив начин, също трябва да са сигурни в устойчивостта на бизнеса си. Всички фермери искат да имат печалба след покриване на разходите си, отбелязва Бойлън.

Постоянните промоции и специалните предложения на магазините за търговия на дребно на птиче месо трябва да спрат, тъй като това подкопава птицевъдната дейност и докарва фермерите на границата на фалита, добавя Бойлън.