Поднасят се с варени картофи или ориз

Продукти: 6 телешки шницели, връзка корени за супа, глава кромид лук, 100 г сланина, 2 суп. лъж. доматено пюре, половин чаена чаша червено вино, 1 ябълка, 5-6 гъби, 6 филийки бял хляб, бульон по избор, сол, черен пипер, дафинов лист, 1 ч. лъж. брашно, мазнина за пържене.

Приготвяне: Шницелите се посоляват, поръсват се с черен пипер и се оставят да отлежат. Ароматните корени и ябълката се настъргват на ренде и се задушават в малко мазнина. Прибавят се последователно сланината, нарязана на 6 ивички и гъбите, нарязани на ситно. Задушаването продължава още няколко минути. Посолява се и се поръсва с черен пипер.

Сместа се отстранява от огъня се разпределя върху шницелите. Увиват се рула, връзват се с конец и се пържат от всички страни в горещата мазнина.

В същата мазнина се запържва леко ситно нарязаният лук, разбърква се с доматеното пюре, наръсва се с брашното и се залива с бульон. Полученият сос се подправя с половинка от виното и подправките и се кипва. Прибавят се руладините, задушават се на умерен огън за около час и се изваждат в затоплена чиния. Към соса се прибавят останалата половинка от виното и подправките. Като кипне отново, сосът се пасира.

Леко наръсените с бульон хлебни филии се изпържват в малко мазнина. Върху тях се поставят нарязаните на филийки руладини. Към всяка порция отстрани се сипва по-малко от соса. Поднасят се с гарнитура от задушен ориз, картофи, кисели краставички.