Ще забравите за класическите кюфтета на скара, след като опитате това чудо. Приготвят се бързо, а вкусът им е уникален.

Продукти: Мляно месо (свинско и телешко) - 0,5 кг, хляб (франзела) - 3 филийки, 3 скилидки чесън, копър, сол, черен пипер, 2 яйца, майонеза, кетчуп, 1 глава лук, 1 голям домат, 100 г твърд кашкавал, 1 чушка.

Към каймата добавете сол, черен пипер, подправки за месо, ситно нарязаните чесън и копър, накиснатите в прясно мляко или вода и после смачкани филии и двете яйца. Разбъркайте добре и от получената маса оформете 12 плоски кюфтета. Подредете ги в предварително намазана с мазнина тава.

Нарежете кашкавала, лука, домата и чушката на тънки филийки (резени).

Приготвените месни кюфтета мажем с кетчуп - лук - майонеза - домати - майонеза - кашкавал. Къгчетата чушка притискаме около пълнежа. Самият пълнеж също леко притискаме. Печем в предварително загрятата до 180 градуса фурна за 30 минути.