Лесна е за използване и потенциалът изглежда неограничен

Може да не ви се вярва, но технологията на виртуалната реалност (ВР) е по-евтина от много други селскостопански технологии.

Друго предимство е и че не изисква задълбочени познания, тъй като е много лесна за използване.

Системата на BP ще улесни работата на земеделския производител със специална селскостопанска техника и софтуер. Тази технология може да стане това, което интернетът вече е за бизнеса. Кои са отраслите на селското стопанство, в които може да се използва BP.

Мониторинг на реколтата

Отглеждането и прибирането на реколтата не е бърз процес. Би било по-лесно да се контролира развитието на културите във виртуалния свят. Virtual Crop помага да се визуализира структурата на културите, показвайки растежа на виртуалната култура, основана на метеорологичните условия и технологията на производство. Той помага за събиране на данни, тестване и наблюдение на ефективността на избраната технология.

Потребителите могат да събират всички тези данни чрез виртуално съдържание на Android или iOS, след това да ги проверяват и да прогнозират нежелани промени

Това ще помогне навреме за прилагане на мерки за запазване на реколтата.

Виртуалният мониторинг на реколтата също помага да се следи увреждането на посевите. Такъв мониторинг може да се извърши с използване на дрони. Дроните, оборудвани с 360-градусова камера, позволяват на земеделския производител да направи виртуална обиколка на полетата. Можете да се наблюдава и процеса на снимане с помощта на ВР каска.

В резултат на това фермерът може да проектира как да култивира конкретното поле и да види резултатите във BP. Това позволява да опитва различни подходи, докато не намери идеалния за неговите нужди.

Мониторинг на оборудването

Земеделските производители използват много специални инструменти за работа в полето и трябва да знаят как да ги експлоатират правилно, за да не си навредят. Използвайки ВР каската и софтуера, земеделските производители могат да научат как функционира определена машина, от какви части се състои и да я тества във виртуалния свят без никаква опасност.

По този начин ще може да се потопи в процеса на детайлното проучване и да подобри вече наличните си познания. Така процесът на обучение за използване на нови машини с BP може да се случи много по-бързо.

Виртуална реалност за прогноза на времето

Твърде много дъжд или слънце са еднакво вредни за културите. Прогнозата за времето помага на земеделските производители да разберат какво време ще очакват през следващите дни.

Виртуалната реалност от своя страна може да симулира ефекта от различните климатични условия върху културите.

Интерфейсът за BP приложение за прогнозиране на времето трябва да бъде удобен и трябва да има Wi-Fi връзка, за да се използват актуални данни.

Мониторинг на стадата животни

В животновъдството BP също ще помогне за решаването на много проблеми. Използвайки комбинация от необходимите приложения и приспособления за виртуална реалност, земеделските производители могат да видят здравословното състояние на животните, да ги преброят и да симулират различни условия, които влияят на състоянието на стадото.

Ветеринарната диагностика е основен момент в животновъдството. Ветеринарният опит тук е от решаващо значение.

BP може да се използва като телепорт според който всеки, навсякъде с всякакво умение може да участва в диагностичния процес, дори и от друг континент.

Да предположим, че има човек, който се опитва да диагностицира болно животно. Комбинацията от Microsoft Hololens (апарат с увеличена реалност), която се носи от човека близо до животното, и слушалката на BP, която се използва от ветеринарен лекар, позволява да се диагностицира дистанционно. Човекът във фермата може да бъде очите, ушите и ръцете на ветеринарния лекар, докато той инструктира и ръководи действията му. И така животното получава правилна диагноза.

Някои от тези услуги вече се появяват. Макар и в по-стандартните формати за видеоконференции, например, AgriSync предоставя такива услуги .

Маркетинг и популяризиране на селскостопански продукти

BP е технология със силен потенциал, която ще позволи на селското стопанство да разкаже за себе си. BP може да донесе на хората земеделски опит, като покаже как нещата наистина работят във фермите.

За тези, които се опитват да продават селскостопански продукти, BP е нова среда, в която могатт да се срещнат с потребителите. Производителите могат да изграждат виртуални ферми, да канят хората , да ги тестват, да им помагат да създават, мотивират и участват в процеса. BP може да стане платформа, където продавачите на селскостопански продукти ще покажат на земеделските производители как работят новите машини и да ги обучават. Потенциалът на виртуалната реалност в селското стопанство изглежда неограничен. И е напълно възможно в близко бъдеще устройствата на BP да станат нещо обичайно.

По материали от quora.com