Предлагаме ви оригинално и лесно за приготвяне предястие, което да поставите на масата през продължаващите през целия месец празници.

Продукти: 5 яйца, 30 г кашкавал, 2 суп. лъж. червен хайвер (по желание можете да го замените с парченца домат или каквото друго ви се стори подходящо), 1 суп. лъж. майонеза, няколко парченца мек салам или кремвирш, зелена салата за украса.

Приготвяне: Яйцата се сваряват, изстудяват и обелват.

Отстрани се изрязва малко парченце, така че яйцата да стоят стабилно и да не се "търкалят". От противоположната страна се изрязва капаче, през което да се извади жълтъкът.

В дълбока купа жълтъците се намачкват с вилица, а кашкавалът се настъргва. Добавя се майонезата и добре разбъркваме. С така приготвената смес пълним белтъците и ги подреждаме върху зелените листа. На всяко яйце отгоре поставяме по чаена лъжичка от хайвера или изрязано парченце домат. От мекия салам изрязваме зурличките. Ушите изрязваме от срязаните части от белтъка.

Пълнените прасенце са готови.