Ремаркетата CARGOS 8500 на CLAAS са вече с шаси tridem и гуми 30,5 цола,

което максимално щади почвата

Това е уникална комбинация в този пазарен сегмент

Проблемът за опазване на почвата става особено остър за земеделието и в Европа, и у нас. Големите производители на аграрна техника правят все по-значителни инвестиции за решаването му, дори и при производството на ремаркета за различни нужди. За максимална защита на почвата при всякакви условия CLAAS вече предлага ремарке модел CARGOS 8500 с триосно шаси "tridem" и гуми 30,5 цола. Това е уникална комбинация в този пазарен сегмент. Новото комбинирано ремарке е с обем 41,5 куб.м. (DIN).

То има големи гуми и възможност за движение "кучешки ход" което максимално щади почвата. Комбинираното ремарке CARGOS 8500 с гуми с размер 30,5 цола в комбинация с триосно шаси tridem за пръв път се предлага в профисегмента до 40 куб.м. Новият вариант шаси позволява използване на гуми с размер до 710/50 R30,5. Големият диаметър до 1,48 м осигурява малко съпротивление при триене. Голямата контактна повърхност на гумите намалява вредите от уплътняване, особено върху влажни почви и почви с ниска товароустойчивост, и по този начин гарантира добива и качеството на фуража. В комбинация с награденото от DLG електро-хидравлично управление ремаркето може да се използва в режим "кучешки ход". По този начин повърхността, върху която се преминава, се увеличава още повече и теглото се разпределя оптимално.

Точно показване на теглото на товара

В допълнение към хидравлично окачените оси всички модели на CARGOS 8500 могат да се снабдят допълнително с дисплей, показващ теглото на товара. С точност до +/-1% се регистрира общото тегло и пълното тегло. Опционалният външен дисплей показва актуалното нетно тегло отвън на ремаркето. Тази функция може да се включва и изключва през терминала и дава възможност, например, директно на полето лесно и удобно да се калибрира регистрирането на добива на силажокомбайна.

Новият CARGOS 8500 Tridem с гуми 30,5 цола освен това предлага всички удобства на комбинираните ремаркета CARGOS. Едно от тях е оптимално разтоварване благодарение на спускащото се дъно

Управляемият подбирач с работна ширина 2 м поема чисто ожънатия материал. Големият ротор с транспортиращи лопатки с ширина 22 мм осигурява високоефективно и щадящо транспортиране на материала и оптимално качество на рязане. Утвърдената система EFFICIENT FEEDING SYSTEM (EFS) премества ожънатия материал веднага след отрязване през спуснатото с 500 мм дъно към вътрешността на ремаркето. Благодарение на плътното подреждане на ожънатия материал по време на товарене в резултат от спускащото се дъно се използва пълният полезен обем. Опционалният агрегат с измерващи валци може да се демонтира за нула време за допълнителен товарен обем и по-бързо разтоварване на силажа. Това се случва и благодарение на стабилни двойни ножове с индивидуално задействане

За оптимална достъпност при смяна на ножовете ножовият държач може да се завърти хидравлично, а дъното да се повдигне нагоре. Двойните ножове CLAAS са заточени от двете страни и са изключително устойчиви. С високата си издръжливост 40-те ножа гарантират отлично качество на рязане. При дълги работни дни те могат просто да се завъртят. Всички ножове са индивидуално защитени от чужди тела и са снабдени с автоматично връщане в изходно положение. Освен това предварителното натягане може да се настрои за различни работни условия, което щади ножовете и удължава живота им. Предвидено е и автоматично шарнирно регулиране на теглича

Освен серийната възможност през обслужващия терминал да се задават различни позиции на теглича за автоматично задействане в режим на товарене, транспортиране и движение в края на полето, има опция за автоматично шарнирно регулиране на теглича.

Чрез активното регулиране на теглича в режим товарене се осигурява постоянно достатъчно свободно пространство между теглича, ротора и ремаркето, и по този начин оптимален поток на материала.

ICT облекчава работата на водача

Посредством ICT CRUISE PILOT ремаркето поема контрол на полето.

Той контролира скоростта на движение на трактора в зависимост от натоварването на подбирача.

Тракторът и CARGOS действат като едно цяло, работата на водача се облекчава и той може да се концентрира върху контрола на операциите. По този начин се увеличават производителността и ефективността. Освен това ICT CRUISE PILOT осигурява хомогенен поток на материала благодарение на равномерното натоварване в товарния отсек. Това гарантира точно рязане и отлично качество на фуража.

Новото ремарке CARGOS 8500, както и всички продукти на CLAAS, можете да откриете при официалния вносител на марката за България фирма РАПИД КБ.