Пастьоризирайте вкисналия мед

06 януари 2019
Пчеларство
30798
Няма снимка
Ако се нагрее до по-висока температура (шоково над 70-80 градуса) той кристализира после изключително бавно и може дълго време да бъде предлаган на потребителите в течен вид.
 

Най-често пчелния мед се подлага на загряване с цел да декристализира. Ако меда се нагрява бавно до около 40 градуса по Целзий, се приема, че голяма част от полезните му свойства се запазват, напомнят от pchelarstvo.com.

Ензимната активност не се променя. Антибактериалните и антиоксидантните свойства на меда се запазват. Всъщност тази температура и естествено може да се достигне в кошера в горещ летен ден. При такова леко загряване обаче след известно време медът започва да кристализира отново.

Ако се нагрее до по-висока температура (шоково над 70-80 градуса) той кристализира после изключително бавно и може дълго време да бъде предлаган на потребителите в течен вид. Но цветът му се променя – потъмнява.Това загряване се нарича пастьоризиране. То предотвратява и вкисването, което може да се получи при неузрял мед, който е изваден от питите.

Още от Пчеларство
0

Началото се определя от естествения процес при пчелите роенето, който съвпада горе-долу с началото на пролетта. Тази година може да се каже, че годината е ройлива,

0

В този случай гнездото на семейството отглеждач се разделя с ханеманова решетка на две отделения. Едното служи за отглежданена майките, а в другото майката продължава да снася.

0

За да приеме ларвите, семейството отглеждач може предварително да се осироти. Или пък да не се осиротява, като майката остава в него. Какви са резултатите при двата варианта,

0

Един-два дни преди пренасянето на ларвите маточните килийки се залепват с леко натискане с шаблона. Или с капка восък върху отделните тапи или подложки,

0

Управителният съвет на Държавен фонд „Земеделие“-РА утвърди финансов ресурс в размер на 600 000 лв. по схема de minimis на земеделските стопани в сектор „Пчеларство" за компенсиране на разходи,

Последни новини
0

Учени отговориха на въпроса „Дали потребителите ще консумират генетично модифицирани храни, ако разберат науката зад тях?“, съобщава Агробиоинститут. Психолози и биолози от Университета на Рочестър,

0

На заседанието ще одобрят и критерии за веригата на доставки Сред точките в дневния ред на предстоящото заседание на комитет по наблюдение на ПРСР, който ще се проведе утре, 20 юни,

0

Хлорозата при дръвчетата може да се дължи и на недостиг на желязо. Най-често в практиката това се наблюдава при отглеждане на дръвчета на силно алкални почви.

0

На 10 и 11 юли в град Лозница ще се проведе традиционното национално изложение, придружено с фестивал на малината, съобщиха от Асоциацията на малинопроизводителите и ягодоплодните.

0

ЕС има възможност да стане световна класа в иновациите, но трябва да сменим подхода. Европа има чудесна научна база, но за да сме конкурентоспособни, трябва да въвеждаме повече дигитални технологии

Коментари

*Име:
* E-Mail:
* Код:
Въведете кода от картинката
* Коментар:
Отговор:За борба с гризачите се накисват дървени стърготини в разтвор на дезинфектанта креолин и се разхвърлят около овошките. Освен това можем да натрием стволовете на дърветата с гранясала сланина, тъй като...
ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Ново меню в детските градини ще бори наднорменото тегло.  По-малко калории, но по-качествени. Това правило е ръководило авторите на новите норми за хранене на децата от 3 до 7 години, които посещават обществени заведения. Здравното министерство пусна за обществено обсъждане ремонта на наредбата за здравословно хранене на децата в детски заведения.

Най -добрата ни спринтьорка Ивет Лалова-Колио победи безпроблемно конкурентките си в турската Супер лига и финишира за 11.49 сек на 100 метра в Бурса. Тя се състезава от години в европейския шампион ЕНКА.  Лалова ще стартира на 200 метра и в щафетите на първенството на южната ни

След уникален за футбола сценарий домакинът на “Копа Америка” Бразилия записа само нулево равенство срещу Венецуела. Пред над 42 хиляди зрители в Салвадор цели 3 гола на “селесао” бяха отменени след намеса на системата за видеоповторение (ВАР). Чилийският рефер Жулио Баскунан изгледа на екрана ситуациите и за радост на гостите не призна