Организацията на производители "Фермерско мляко" ООД навърши 6 години. Създаденото на 12 декември 2012 г. дружество в момента обединява 8 фермери-млекопроизводители от територията на община Раковски и община Брезово, обл. Пловдив. Господин Иванов - член на Управителния съвет на НСГБ, Дарина Шишкова – зам.-председател на Обединени български животновъди, Пенко Налбантов - председател на Асоциацията на млекопроизводителите "Тракия Милк", Георги Лесов – председател на Общинския съвет – гр. Раковски, управители на групи/организации на производители, фермери и приятели се събраха да отпразнуват годишнината.

По традиция, както на всеки рожден ден, управителят на "Фермерско мляко" Рангел Матански направи равносметка за по-важните събития от изминалата година.

"Фермерско мляко" се превърна в образец и модел за подражание в сдружаването. Ние не само подпомагаме колегите, но ги мотивираме да се обединяват. С голяма радост споделям, че в годините подпомогнахме създаването на следните групи/организации на производители в сектор мляко: Карнобатско мляко, Средец милк, Дружина млечна, Ривър милк, Войводи-2018 и Хайдушко мляко, каза Рнагел Матански. Вярваме, че това е правилният път не само за оцеляване на сектора, но и за неговото развитие. Знаменателен е фактът, че тъкмо на нашата шеста годишнина отчитаме, създадени с наша помощ и признати от МЗХГ, 6 сдружения.