Със сериозна заявка за богато портфолио от продукти за растителна защита, както и с цялостни технологични решения, стартира фирма Кортева Агрисайънс. На семинари в страната обединените фирми Пионер, Дюпон и Дау Агросайънс представиха както разширения екип, така и продуктите, които ще предлагат през новия сезон.

Обновеното ни портфолио от продукти за растителна защита, които включват препарати на Дюпон и Дау, както и един на БАСФ, ни позволява да предложим различни решения за опазване на всички земеделски култури, каза Веселин Петков от екипа на фирмата. Смятам, че и досега имахме добри предложения, но с обединената листа, както и с новите продукти, които са изключително иновативни, фермерите, които заложат на тях ще бъдат успешни в производството си.

Още през този сезон Кортева Агрисайънс излиза на пазара с няколко нови продукта, които са не само с нови активни вещества, но и нов механизъм на действие. Но това не е всичко, през следващите 2-3 г. от фирмата обещават генериране на много иновации, които ще издигнат растителната защита на едно ново ниво.

Първите растителнозащитни пръскания при пшеницата и ечемика, което фермерите ще предприемат, са внасянето на хербицид и фунгицид. През следващата година Кортева ще предложат няколко хербицида, които са насочени за справяне с различни типове проблеми.

Още по темата, четете в новия брой на вестник „Български фермер“ от 13 декември.