Кученцето Бънгъл порода чау-чау вече е на свобода. То попада в ареста заради ухапване на полицай. Много англичани решиха, че това е прекалено тежко наказание, съобщава Postmouth.

Инцидентът става преди седмица в графство Нортхамптън. Четиримесечното пале Бънгъл изтичало от входната врата на семейство Хейс на улицата и пречило на движението на колите. Един полицай се опитал да го хване, но кучето го ухапало по ръката. Бънгъл веднага бил арестуван и сложен в клетка, където можел да прекара до 9 месеца според Закона за особено опасни кучета от 1991 г.

То това предизвикало бурни обществени протести. За шестте дни, през които Бънгъл бил затворен, група от 2,5 хиляди души призовали във Фейсбук той да бъде освободен.

Стопанинът на кучето Дейвид Хейс, който е банкер, заявил, че уважава полицията, но смята наказанието за прекалено строго. И отбелязал, че 15-годишният му син толкова е разстроен от раздялата с кучето, че се наложило да не ходи на училище. И да не забравяме, че скоро идва Коледа.

Според Хейс поставеното куче в клетка изпитва страх и стрес. Той наел адвокати и благодарение на тях и на обществената защита Бънгъл вече е при семейството си.

Снимка: Facebook/Bungle The Chow