Четиримесечното кученце Бънгъл порода чау-чау вече е на свобода. То попада в ареста заради ухапване на полицейски сътрудник. Много англичани решиха, че това е прекалено тежко наказание, съобщава Postmouth.

Инцидентът става в графство Нортхамптън. Четиримесечното пале Бънгъл изтичало от входната врата на семейство Хейс на пътя, като пречило да колите. Един полицай се опитал да го хване, но кучето го ухапало по ръката. Бънгъл веднага бил арестуван и сложен в клетка, където можел да прекара до 9 месеца според Закона за особено опасни кучета от 1991 г.

Решението предизвикало бурни обществени протести. За шестте дни, през които Бънгъл бил затворен, група от 2,5 хиляди души призовали той да бъде освободен.

Стопанинът на кучето Дейвид Хейс, който е банкер, заявил, че уважава полицията, но смята решението за прекалено строго. И отбелязал, че 15-годишният му син толкова е разстроен от раздялата с кучето, че се наложило да не ходи на училище.

Според Хейс поставеното куче в клетка изпитва страх и стрес. Той наел адвокати и четириногият арестант вече е при семейството си.