И при двата случая на подхранване пчелите губят много енергия, защото е необходимо да подсигурят и вода за преработката! Но откъде ще я намерят пък сега в това време и водата, защото без вода не става нищо? Както виждате от едно недомислие изникват въпроси след въпроси, а пчелите нямат от нищо нужда, освен да бъдат оставени на спокойствие, обяснява позицията си за и против зимното и/или пролетното подхранване пчеларят [email protected] на zapchelite.eu.

Тази статия я пиша, продължава [email protected], за да предпазя, изрично подчертавам, пчеларите да не правят каквито и да било зимни или пролетни подхранвания. За да бъда правилно разбран, ще кажа още веднъж:

През пролетта по силата на природните закони пчелите постепенно загубват силите си и умират. Тоест броят им намалява. НО! Останалите пчели трябва да подготвят килийките, за да може майката да снася яйца?Но вие им давате храна, която при всички случаи трябва да бъде преработена! Но от кого!? От същите пчели!? И те запълват точно подготвените килийки, в които майката трябва да снася яйца!