Това леко и вкусно ястие, без грам месо, ще се хареса и на най-заклетия “месояд”.

Продукти: 400 г зеле, 100 г кашкавал, 1 яйце, 5-6 суп. лъж. олио, 2-3 суп. лъж. брашно, 1/4 ч. лъж. сол, щипка млян черен пипер

Приготвяне: Зелето се почиства от връхните листа и се нарязва на ситно. Посолете и хубаво претрийте с ръце. Оставете за около 10-ина минути “да почине”. Добавете яйцето, настъргания кашкавал и черен пипер на вкус. Прибавете брашното и хубаво разбъркайте.

С мокри ръце оформете кюфтетата и поставете в предварително загрятото олио. Пържете от двете страни по 5-6 минути или до получаване на златиста коричка. Готовите кюфтета поставете върху домакинска хартия , за да отнемете излишната мазнина.

Сервирайте със сос от кисело мляко и чесън или със сметана.