През нощта валежите ще са повсеместни, значителни в източната половина от България, а в северозападните райони дъждът ще преминава в сняг.

Утре от запад валежите ще започнат да отслабват, след обяд и да спират, най-късно в югоизточните райони. Ще духа умерен вятър от север-североизток. В Северозападна България температурите ще бъдат без съществен дневен ход и ще бъдат около 0 градуса. В останалата част от страната минималните температури ще бъдат предимно между 1 и 5 градуса, а максималните - между 5 и 10 градуса.

Над Черноморието ще бъде облачно, дъждовно и ветровито. По-значителни ще бъдат валежите по южното крайбрежие. Ще духа умерен до силен вятър от север-североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат 9-12 градуса. Температурата на морската вода ще бъде 13-14 градуса. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

В планините ще бъде облачно с валежи от дъжд, над 1700-1800 м - от сняг. Ще духа умерен източен вятър. Максималната температура на височина 1200 м ще бъде около 6 градуса, на 2000 м-около 0 градуса.