Дори и най-изисканият гастроном ще хареса вкусното и необичайно ястие от пилешки воденички. Приготвени по тази рецепта, те са крехки, с интересен, изразителен вкус.

Продукти: 180 мл пилешки бульон, 3 суп. лъж. соев сос, 3 скилидки чесън, 500 г воденички, 1 глава лук, 3 суп. лъж. олио, кориандър или друга зелена подправка за сервирането, сол и млян червен пипер на вкус.

Приготвяне: Воденичките се разрязват, почиства се вътрешната ципа и старателно се измиват. Сварете в подсолена вода до полуготовност. Извадете от бульона и нарежете на ленти.

Обелете лука и чесъна. Лукът се нарязва фино на полумесеци, а чесънът - на ситно. Загрейте олиото в тиган и запържете лука за 2-3 минути. Добавете пилешки воденички и бульона. Оставете да къкри за около 10 минути. Прибавете соевия сос, червения пипер и чесъна. Разбъркайте и оставете за още 4-5 минути.

Преди сервиране поръсете с кориандър.