Това по-скоро не е кулинарна рецепта, а просто един от начините да приготвите омлет, за да създадете слънчево настроение на масата.

Продукти: 3 яйца, 2 супени лъжици прясно мляко, шунка, кашкавал, домати (или всякакви други продукти по ваш вкус), сол, черен пипер, масло

Приготвяне: Разбийте яйца и прясното мляко с помощта на вилица или тел за разбиване. Разбъркайте, посолете и поръсете с черен пипер на вкус. Нарежете продуктите за пълнежа.

В тиган разтопете парче масло и изсипете 2/3 от яйчната смес. Добавете пълнежа. Веднага щом омлетът леко се стегне и получи златист загар отдолу, с дървена шпакла го отделяме от стените и започваме да навиваме към средата. Леко притискаме. Щом стигнем средата внимателно придърпваме омлетеното руло и на освободилото се място изливаме останалата яйчна смес. Пърженето продължава докато и новата смес може да бъде завита.

Готовият омлет се реже на хапки и се сервира веднага!