Цялата седмица ще е хладно и облачно, но без крайности, прогнозира метеорологът Петър Янков, шеф на синоптичната компания TV-MET.

Започналото чувствително застудяване в събота е само предупреждение, че идва зима. След слаби превалявания от сняг днес и утре времето ще се установи облачно и хладно, но без екстремни студове. Същинската зима като по учебник - със снежна покривка, брулещ вятър и ниски температури, обикновено идва в края на ноември. Възможно е и тази година първите по-сериозни снеговалежи да паднат около 28-29-и, но атмосферата в момента е много динамична и не може да се направи сигурна по-дългосрочна прогноза. Това каза метеорологът Петър Янков, шеф на синоптичната компания TV-MET.

Очаква се още днес и в нощта срещу понеделник валежите от дъжд да преминат в сняг в западната половина от страната. Първият неустойчив снежец вероятно ще поръси и София, и други градове във високите полета. Покривка обаче ще се образува само в планините.

Срещу вторник валежите ще спрат, в сряда отново е възможен студен дъжд. На повечето места в страната температурите през деня до средата на седмицата ще са между 7 и 12 градуса.

В четвъртък ще паднат малко и времето ще се задържи хладно и облачно през почивните дни. В този период е възможно най-студено да е по Черноморието.