Почти 30-годишната американска семейна птицевъдна компания Murray's Chicken произвежда бройлери, съдържащи омега-3 мастни киселини, съобщава New York Post. Традиционно се смята, че рибата и най-вече сьомгата съдържа ненаситени мастни киселини.

За да постигат този резултат, американските птицевъди променят традиционната дажба на птиците, съдържаща царевица и соя, с ленено семе, грах и пшеница.

В резултат на това получават следните резултати: съдържанието на омега-3 в кожата (в това място се натрупват ненаситените мастни киселини) на пилешките бутчета съставлява 1300 мг, докато в обикновеното пилешко месо то е едва 150 мг. В сьомгата този показател достига средно до 2000 мг.

Биологичната птицеферма е сертифицирана за хуманно отглеждане на поголовието.

С новата дажба кожата на пилешките бутчета на съдържа 1300 мг омега-3
С новата дажба кожата на пилешките бутчета на съдържа 1300 мг омега-3