Няколко съвета трябва да се помнят винаги
Почти всеки любител винопроизводител поне веднъж в живота си се е сблъсквал с болести по виното и се е чудил и питал как да ги лекува.
Те се появяват поради грешки в технологиите, лоши суровини или неправилно съхранение.
В повечето случаи навременното откриване и правилното лечение може да спаси напитката, без да компрометира нейното качество.
Всеизвестно е, че като при хората, по-лесно е да се предотврати развитието на болестта, отколкото да се спасява болно вино.
Ето кои предпазни мерки помагат за спестяване на време и нерви:
Стриктно прилагайте всяка технология. Често начинаещите вино пренебрегват етапи, които им се струват неподходящи.
Добавяните захар и вода трябва да бъдат също с високо качество.
Непрекъснато следете затягането на уплътнението, за да предпазите виното от контакт с кислород.
Не разреждайте силно мъстта с вода, тъй като това намалява киселинността, което прави виното уязвимо за бактериални заболявания.
Съхранявайте виното в помещение с препоръчваната температура.
Коментари