Няколко съвета трябва да се помнят винаги

Почти всеки любител винопроизводител поне веднъж в живота си се е сблъсквал с болести по виното и се е чудил и питал как да ги лекува.

Те се появяват поради грешки в технологиите, лоши суровини или неправилно съхранение.

В повечето случаи навременното откриване и правилното лечение може да спаси напитката, без да компрометира нейното качество.

Всеизвестно е, че като при хората, по-лесно е да се предотврати развитието на болестта, отколкото да се спасява болно вино.

Ето кои предпазни мерки помагат за спестяване на време и нерви:

Стриктно прилагайте всяка технология. Често начинаещите вино пренебрегват етапи, които им се струват неподходящи.

Добавяните захар и вода трябва да бъдат също с високо качество.

Непрекъснато следете затягането на уплътнението, за да предпазите виното от контакт с кислород.

Не разреждайте силно мъстта с вода, тъй като това намалява киселинността, което прави виното уязвимо за бактериални заболявания.

Съхранявайте виното в помещение с препоръчваната температура.