Котката не обича да я дърпат за опашката

09 ноември 2018
Домашни любимци
14427
Няма снимка
Не допускайте детето да измъчва котката
1 2
 

Обяснете това на измъчващото я дете

Малките и невъзпитаните деца се забавляват, като дърпат котката за опашката. Ангажимент на възрастните е да им обяснят, че при това котката изпитва силна болка и да им забранят да докосват чувствителното място. Ако това не бъде направено, не се учудвайте, ако милото животно изведнъж започне да се нахвърля върху детето, да го хапе и драска при всяка възможност по краката, гърба и дори по лицето.

Това по-често се случва с момчетата. Но може да сполети и момичетата, които решават, че котката е играчка и постоянно я мачкат, обличат, хранят с лъжичка и возят с количка. За котката тези деца стават опасни. Затова някои миролюбиви животни започват да се отбраняват, пускайки в ход остри нокти.

Затова е важно да се обясни на детето, че котката е живо същество и не трябва да бъде дразнена и дори в някои крайни случаи жестоко измъчвана.

Научете детето да се отнася внимателно с котката. Освен това то трябва да се научи, че котката не трябва да се принуждава да върши неща, които не иска.

Още от Домашни любимци
0

По-възрастните животни и болните от хронични болести като артрит са по-уязвими Така ще елиминирате проникването на студения въздух и преохлаждането на тялото.

0

Плюсове и минуси на различните видове Най-добри са клетките за хамстери с твърда и достатъчно дълбока основа, която предотвратява разсипване на стърготините.

0

Радват се на шепа семки и парченца несолена сланина Синигери, кълвачи, врабчета, червеношийки, сойки и други птици остават да зимуват в България и не отлитат на юг.

0

Под минус 5 градуса студът е опасен за птичките Тепърва ще има много студени нощи и дни. Прогнозите на синоптиците са за -18 градуса в края на януари.

0

Не го къпете често Състоянието на кожата и козината на доберманите е индикатор на общото състояние на организма им. Наличието на пърхот е често срещан проблем при животните от тази порода и това

Последни новини
0

На 22 февруари в Пловдив ще се проведе второто издание на  „InteliFresh – от градината до щанда“ - форумът за реализация на пресни плодове и зеленчуци,

0

Продукти: 3 картофа, 200 г карфиол (замразен) - можете да използвате и броколи, 5 ч. ч. (около 1 литър) прясно мляко, 50 г масло, 1 ч. л. сладък червен пипер, 1/3 ч. лъж. кимион, 1/2 ч. лъж.

0

При събиране на прашец е необходимо да имаме сведение за провежданите химически обработки на медоносните посеви с цел да се вземат своевременно съответните мерки, напомнят специалистите.

0

Има няколко основни причини, поради които заекът тупка със задни лапи: по този начин животното изразява недоволството си, предизвикано от резки промени на условията на отглеждане хранене и др.

0

Разбирането на въздействието на машините върху земята е важно за производителите, които се надяват да максимизират добивите Значителни увреждания на почвата могат да бъдат причинени и от сравнително

Коментари

*Име:
* E-Mail:
* Код:
Въведете кода от картинката
* Коментар:
Отговор:Въпросът е неразбираем. По принцип на всеки етаж се оставят толкова разклонения, така че дървото да е добре просветлено. Ако разклоненията (тези, които излизат от главното стъбло) не са достатъчни, на...
ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Премиерен спектакъл на мюзикъл за Майкъл Джексън ще бъде представен на сцената в Чикаго по-късно тази година, преди да гостува на Бродуей през 2020 година, предаде Асошийетед прес. Мюзикълът Don't Stop till Yoy Get Enough" /"Не спирай, докато не получиш достатъчно"/ най-напред ще бъде поставен пред чикагската публика в театър "Недърландър".

Почина проф. д-р Стайко Спиридонов, изпълнителен директор на медицински комплекс  "Хигия" - първата частна болница у нас. Това се случи в деня, в който "?4 часа" съобщи, че тя ще стане и първата болница у нас, която предлага акции на борсата. Проф. Спиридонов бе много радостен от този факт. Той стана професор точно преди една година - на 25 януари

Бюджетните разходи за социални дейности в Китай са се увеличили рекордно, като в същото време има и ръст на приходите в хазната, сочат официални данни от тази сряда. През изминалата година правителството е похарчило за социални дейности 22,1 трилиона юана (3,3 трилиона долара), което представлява ръст от 8,7% на годишна база,