Фирма Кортева разполага с продукти, които са насочени към разнообразни вредители, в това число и болести и неприятели по лозя, зеленчуци, овощни, коментира Иван Дражев, продуктов мениджър на Кортева, новото име на обединените фирми Пионер Семена, ДюПон Растителна защита и Дау Агросайнсис, което официално ще се използва като търговска марка от 2019 г. Освен добре познатите и утвърдени в практиката продукти за растителна защита предлагаме и нови, които са с иновативни формулации и механизми на действие. Смятаме, че с тази продуктовата листа, може да предложим подходящи схеми за опазване на плодовата продукция от вредители.

Новата продуктова листа, включва много продукти, които са приложими за контрол на болести и неприятели в лозя, зеленчукови и овощни култури. Някои от тях са внедрени в момента в практиката, а на други – предстои това да се случи през 2019 и 2020 г.

В лозя за контрол на оидиум предлагаме Талендо Екстра, а за обикновена мана – Икуейшън Про. Това са двете икономически най-важни болести за лозята, плюс сивото гниене и ескориозата.

Препоръката ни е тези препарати да бъдат редувани с продукти с други активни вещества, с различен механизъм на действие. Знаете, това е основно базово правило в растителната защита, никога през целия вегетационен период да не се използват едни и същи препарати, а да се сложат в системата 2-3 за едната болест и 2-3 за другата. Ето защо нашето предложение е в системата да бъдат включени тези два препарата.

Още за предложенията на Кортева, четете в новия брой на вестник „Български фермер“ от 8 ноември.