Сладкишът със сини сливи ще освежи есенните дъждовни дни. С него можете да почерпите приятелките или да поглезите фамилията.

Продукти: 1 кг сини сливи, 270 г брашно, 240 г масло, 150 г захар, 4 яйца, 1/2 лимон, 1/2 ч. лъж. бакпулвер, щипка сол.

Приготвяне: Оставете маслото на стайна температура да омекне и заедно със захарта разбийте на гъста пяна. Прибавяйте яйцата едно по едно, като продължавате на разбивате. Добавете Добавете брашното, бакпулвера и солта. Прибавете и сока от половин лимон и разбъркайте добре тестото.

Разделете сливите на половинки и махнете костите.

Намажете формата за печене с малко масло и поръсете с брашно.

Готовото тесто трябва да е кремообразно или като гъста сметана. Изсипете тестото във форма и изгладете.

Украсете пая с половинките от сливи, като леко ги притискате в тестото.

Печете в предварително загрята до 200 градуса фурна за 30-35 минути.