На улицата е вече е хладно, все по-често е облачно и вали студен есенен дъжд. И точно сега му е времето за приготвянето на тиква с месо на фурна - истински лъч слънце в облачна есен.

Продукти: 1 тиква, 200 г свинско месо (плешка или бут), 1 глава лук, 1 морков, 2 суп. лъж. доматено пюре, щипка кориандър, олио, сол и черен пипер на вкус.

Приготвяне: Лукът и морковът се почистват и обелват. Месото се измива и подсушава.

Нарежете лукът на ситно, а месото на кубчета. Запържете в олиото за 3-5 минути. Добавете настъргания морков. Посолете. Подправете с черния пипер, кориандъра и доматеното пюре. Разбъркайте добре.

Тиквата се измива много добре. Отрязва се в горната част "капаче" и се издълбава. Поставете тиквата в тавата върху фолио и напълнете с пълнежа. Затворете с капачето и намажете с растително масло от всички страни. Загърнете добре във фолиото и печете във фурната на 180 градуса за един час.

Прехвърлете готовата тиква в чиния за сервиране и украсете. Вече сте готови да зарадвате близки и гости!