Много атракции и новости ще предложат есенните изложби в Международен панаир Пловдив, които стартират на 17 октомври. Любителите на градинарството, филателията и колекционерството, кинологията, автомобилизма и спорта ще видят интересни експонати, състезания и демонстрации, свързани с тяхното хоби, съобщиха от дружеството.

Специализираната изложба „Цветна есен 2018“ се открива на 17 октомври. Участниците отново ще покажат разсади, семена, луковици за традиционни и екзотични цветя, овошки, препарати за растителна защита и торове, аксесоари за декорация.

В същия ден започва и Международната изложба „Медикус, Денто, Галения 2018“. На нея се демонстрират експонати на фирми от 15 държави, а за широката публика тя е интересна с модерните уреди и продукти за домашна употреба, с консултациите за профилактика и здраве.

На 19 октомври е началото на най-голямата среща на колекционерите в България – изложението „Булколекто“. На него ще бъдат представени атрактивни български филателни експонати, част от които имат изключително високи оценки на световни форуми.

Любителите на кучета ще имат възможност да видят елитни представители на над 30 породи, които ще участват в международните киноложки изложби и финалите за Световната киноложка купа на 20 и 21 октомври. По традиция те са съпроводени от демонстрации по аджилити, послушание и фризби-фристайл, забавни конкурси за най-добра развъдна двойка, най-добър развъдник, дете и куче, млад хендлер.

За първи път паралелно с есенните изложби ще се проведе и култовото събитие за американски автомобили и мотоциклети „Ride'N'Roll American Heritage in Bulgaria“. То ще включва легендарни модели от 1926 г. до наши дни плюс типична американска кухня, рок концерт, игри за малки и големи с много награди, лазерно шоу и още изненади. Впечатляващото изложение ще бъде на 20 и 21 октомври.

Почитателите на спорта ще преживеят часове, наситени с адреналин, край ринга на Световното първенство по савате за мъже и жени. Надпреварата по френски бокс ще е от 18 до 20 октомври заедно с турнири по бой с пръчки. Така Международен панаир Пловдив ще предостави много забавления на хора от всички възрасти и с разнообразни интереси, а също – възможности за бизнес в различни сектори, в дните от 17 до 21 октомври 2018 година.

На снимката: Изложението „Цветна есен“, което започва на 17 октомври, отново ще зарадва любителите на градинарството.