Аграрният бюджет на ЕС може да се спаси сега, казва еврокомисарят

11 октомври 2018
Агробизнес
7128
 

Трябва да стане преди изборите за Европейски парламент през пролетта на 2019 г.

Фил Хоган, еврокомисар на ЕС по земеделие, заяви  това в Линц, Австрия, където днес се обърна към Европейския конгрес на земеделските производители (Copa) и Европейски земеделски кооперации (Cogeca) при среща с Австрийската земеделска камара, съобщи ANP.

Той заяви, че фермерските организации трябва сега да използват своето влияние на национално равнище, така че бюджетът за ОСП да се запази и за следващия програмен период.

Според него се навлиза в

критичния период за определяне на бъдещия бюджет на ЕС

и сега е времето фермерските асоциации да си кажат думата и да окажат влияние на политиците.

Фил Хоган още заяви, че политиките с големи разходи, като земеделската, винаги са апетитни и атакувани, но разходите за мигрантите и за заплахите за сигурността по границите на ЕС не трябва да се отразяват на ОСП, въпреки че предложението на ЕК за относително скромни съкращения на аграрната политика е все пак справедливо.

Хоган наблегна, че окончателното решение за парите ще бъде на ЕК, а държавите ще могат да подпомогнат със съгласие за по-големи вноски и с националните си бюджети ОСП, за да остане на сегашното равнище.

Бюджетът трябва да се изясни преди изборите за Европейски парламент през пролетта на 2019 г. и встъпването в длъжност на новата ЕК, напомня той.

Да припомним, че според становището на Copa-Cogeca организацията е срещу всякакви съкращения в бюджета на ОСП.

Още от Агробизнес
0

Отглеждането им носи висока възвращаемост и е от най-атрактивните земеделски бизнеси Николай Вълканов “ИнтелиАгро” Бизнесът с боровинки е донесъл над 2.4 млрд.

0

Ще обсъждат и злоупотребите със субсидии в сектора Срещата им е в понеделник - 18 февурари, където ще участват и представители на БАБХ, както и на ИАСАС - Изпълнителна агенция по сортоизпитване,

0

Руското земеделско министерство току-що потвърди оценката си за производството на зърно за 2019 г. на 118 млн. тона, което е по-високо от миналата година.

0

Вчера цените на чикагската пшеница спаднаха. Така майският договор през 2019 г. се върна на най-ниското си ниво от края на декември. Това низходящо движение е важно,

0

Въпреки факта, че темповете на експортните продажби се ускоряват,както показват резултатите от последните търгове, вчера се наблюдаваше рязък спад на цените на пшеницата в Европа както на фючърсите,

Последни новини
0

Утре ще е предимно слънчево, на места, главно в Северна България и по Черноморието с временни увеличения на облачността. В сутрешните часове на места там и видимостта ще е намалена.

0

Продукти: 2 яйца, 300 мл прясно мляко, 50 г кашкавал, 100 мл вода, 150 г брашно, 2 суп. лъж. растително масло, сол на вкус, За пълнежа: 200 г пилешко филе, 1 глава лук, 1 морков, 2 суп. лъж.

0

Снимките играят важна роля за това как агропродуктите достигат до потребителите. Екип от учени от университетите в Болцано и Гьотинген проучва как хората възприемат и оценяват снимките на прасета при

0

При дефицит на калций в кръвта се нарушава отделянето на лохии от матката на кравата и рискът от развитие на метрит нараства от 2-12 пъти, напомнят ветеринарни специалисти.

0

Общо 1900 кандидати са заявили желание за подпомагане по време на двата приема по Национална програма по пчеларство за финансовата 2019 г., съобщиха от Държавен фонд земеделие.

Коментари

*Име:
* E-Mail:
* Код:
Въведете кода от картинката
* Коментар:

Въпрос изпратен от читател:

Здравейте. Как се създава колонно дръвче?

Отговор:Колонният тип се характеризира с това, че овощното дърво не нараства много, тъй като почти не образува корона. То наподобява палмета, но е много по-компактно и по-слабо разклонено. Ориентировъчно...
ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Учени от САЩ, Китай и Саудитска Арабия създадоха почти безтегловен аерогел, който може да предпазва от екстремни температури, съобщиха в. "Индипентът" и сп. "Сайънс". Аерогелът се състои почти изцяло от въздух и тежи малко повече от него. Това позволява да бъде използван в най-различна среда - издържа на температура от минус 198 градуса Целзий от

ГЕРБ връща преференцията на старите нива след спешно заседание на Изпълнителната комисия, свикана от премиера Бойко Борисов, на което присъства и Георги Марков. "Идеята на ГЕРБ в основната тематика в тази предизборна компания, е каква България искаме. Искаме да припомним какво се случи в България през последните години.

Още пет географски единици на Луната получиха китайски имена, базирани на откритията на китайската мисия Чанъ-4. Китайското национално космическо управление (CNSA), Китайската академия на науките и Международния астрономически съюз (МАС) проведоха съвместна пресконференция в петък, на която обявиха одобрените от МАС на 4 февруари имена,