Много хора погрешно смятат, че с настъпването на есента градината трябва да премине във фаза "сън". Истината е, че есенните цветя могат да внесат невероятен колорит с характерните за този сезон топли нюанси на жълто и оранжево,а дори и розово.

Колоритна палитра с ерика

Колоритната палитра и видът на многогодишното храстче го правят популярно растение в градината.

Храстите, засадени в големи групи, създават микроклимат, който допринася за тяхното развитие.

Изглеждат чудесно в комбинация с хмел, иглолистни дървета и храсти , декоративни треви, японска spirea , берберис и като бордюр на пътеките.

Културата е идеална за алпинеуми и скални кътове.

Композициите от различни сортове ще ви позволят да играете с формите и цветовете през целия сезон. Впечатляващият с интензивния си рубинов цвят "Крамърс Рот" се засажда в групи, като образува подчертан цветен акцент.

Многобройният род Ерика има около 800 вида вечнозелени храсти с височина от 20 до 150 см, които се различават помежду си в цвета на листата, цветовете, външния вид, формата и условията на отглеждане. Много от сортовете имат златни филизи, като например "Golden Drop".

Размножаването на ериката става чрез семена, резници, отводи и чрез разделяне на храстчето. Семената са дребни и това налага да се засяват, без да се покриват с почва. Поникват обикновено след месец, но чакането определено си заслужава.

Европейските видове са зимоустойчиви, не се нападат от болести и вредители и са чудесна идея за озеленяване на двора през есента.