Horsch Leeb 4 AX разполага със същата технология, подобна на съществуващите версии LT и GS, но е с по-базова спецификация за по-малките ферми.

Разположен точно под 4000 литра 4 LT, 3800-литровият пластмасов резервоар на 4 AX е допълнен от 400-литров резервоар за прясна вода. Помпата с бутална мембрана се предлага с изход от 270 л/мин или 400 л/мин.

35-литровият индукционен резервоар е подобен на този, използван в по-големите модели пневматични пръскачки. От Horsch споделят, че BoomControl Eco позволява на AX да поддържа 50 cm разстояние от реколтата при работна скорост до 15 км/ч. Разделени на пет до девет секции, ширината на рамената е от 18 до 30 м, а стандартното разстояние на дюзите е 50 см.

Тегличът може да бъде снабден с горна или долна връзка, а AX е наличен с опция за система за управление на теглича, която автоматично следва траекторията на трактора.

Колеята на колелата може да се регулира от 1,5 м до 2,25 м и 4 AX е напълно съвместим с ISObus. Пръскачките са налични за поръчка сега, като доставките се очакват следващата пролет, а цените на дребно започват от 43,000 паунда.