Организаторите очакват над 40 000 посетители тази година

Технологична платформа за демонстрация на най-нови решения в аграрно-промишления комплекс

Във вторник започна своята делова работа, която ще продължи до 12 октомври, най-голямата руска Международна специализирана изложба за селскостопански машини AGROSALON 2018. Тя заема повече от 62 408 квадратни метра площ в 19 огромни експозиционни палати в изложбения център "Crocus Expo" край руската столица. Както други световни агроизложения от такъв мащаб и това е широка индустриална платформа за демонстрация на най-новите технически решения в аграрно-промишления комплекс. Това е единственото подобно събитие в Русия, представящо продуктите на всички най-големи местни и световни производители

Експертният комитет на московския агротехно панаир включва представители на тaкива планетарни производители на земеделски машини като AGCO, Agrotechmash, Amazon-Eurotechnology, John Deere, Claas, Case, New Holland, Petersburg Tractor Works, Rostselmash. Московският AGROSALON се осъществява от професионални асоциации на селскостопански машиностроители от Русия и Германия - Розагромаш асоциации и VDMA Landtecknik.

AGROSALON се провежда веднъж на всеки две години. Това позволява на 543-те изложители от 32 страни да обърнат повече внимание на подготовката си. От своя страна, многобройните посетители от цяла Русия, Европа и други континенти имат отличната възможност да видят най-новото в света на агротехниката и агроавтоматиката до този момент. Професионалистите ще могат също така да направят и някои предварителни прогнози за представянето на световните грандове в агромашиностроенето на френската SIMA и хановерската Агритехника през 2019 г. Нещо повече, фермерите, дошли в Москва виждат и оценяват най-новите технически постижения и най-новите иновационни разработки, подходящи за различните климатични зони, в които работят.

Изложението има богата бизнес и образователна програма включваща десетки семинари и конференции с участието на водещи руски и чуждестранни експерти. Професионална аудитория и удобни конферентни зали правят форума AGROSALON идеална платформа за запознаване с пазара на селскостопански машини, обсъждане на актуални въпроси, договаряне с потенциални партньори и представяне на нови проекти.

По време на AGROSALON се провежда независим професионален конкурс за иновативно оборудване, в който участват най-новите модели селскостопанска техника. Авторитетно международно жури отличи със златни и сребърни медали най-ефективните и технологично щадящи природата модели селскостопанска техника.

В тематичен план изложението акцентира върху два момента:

AGROSALON Drive - уникално събитие за Москва - тестово шофиране на самоходно селскостопанско оборудване на открито пред Crocus Expo в рамките на изложението

Ден на младежта

за земеделие - той се провежда в последния ден на AGROSALON и е посветен на млади професионалисти, студенти от селскостопански университети и технически училища. В рамките на Деня на младежта се провеждат образователни семинари, панаир на труда, както и обобщаване и награждаване на победителите в конкурса за студентски труд.

Системата Windcontrol на Amazonen-Werke H.Dreyer със златен медал
Системата Windcontrol на Amazonen-Werke H.Dreyer със златен медал
Злато получи и системата за автоматичен контрол на HORSCH Maschinen
Злато получи и системата за автоматичен контрол на HORSCH Maschinen
Автоматичната система на RAUCH Landmaschinenfabrik със сребърен медал
Автоматичната система на RAUCH Landmaschinenfabrik със сребърен медал