Затова хранете носачките балансирано

Ако разполагате с концентрирани фуражи - царевица, ечемик, пшеница, овес, просо, пшенични отсевки, давайте ги сутрин под формата на брашнени смески съветват специалистите.

Меките храни - запарени картофи, тикви, кухненски отпадъци, включете в обедната дажба.

Количеството не бива да е голямо, за да не престоява и да вкисва.

Така ще елиминирате стомашните разстройства.

Дневната дажба може да разнообразите, като към меката храна добавяте

сенно брашно, моркови, суроватка и извара

Те се изяждат с голям апетит от носачките.

Сочните фуражи - цвекло, моркови, зеле, не бива да превишават 20-30 г на носачка, защото намаляват носливостта и може да причинят хранителни разстройства.

През студените месеци предпочитаната вечерна храна за кокошките са зърнените фуражи - около 30-35 на сто от дневната дажба.

Рационалната дажба на носачките включва:

до 60-65% зърнено-житни фуражи;

10-15% фуражи от животински произход;

10-15% фуражи от растителен произход. 

Сочните фуражи не бива да превишават 20-30 г на носачка, защото намаляват носливостта и може да причинят хранителни разстройства
Сочните фуражи не бива да превишават 20-30 г на носачка, защото намаляват носливостта и може да причинят хранителни разстройства