Ризоми от джинджифил можете да намерите в магазини или щандове за плодове и зеленчуци. Подберете си свежа грудка с няколко разклонения и по възможност зелени растежни точки.

Подгответе голяма саксия и място с частично или пълно засенчване. Почвеният субстрат да бъде лек, с добра водо- и въздухопропускливост. Задължително осигурете дренаж. Към субстрата може да се добави компост или добре угнил оборски тор. Ризомата се поставя на повърхността на почвата или се покрива на половина. Растежните точки да сочат нагоре. Полива се обилно.

След седмица-две растежът започва. Растението ще надхвърли метър височина, затова помислете за опора. Не подценявайте и въздушните течения. Настъпят ли студени дни джинджифилът трябва да се прибере. Под 10 градуса може да се окажат пагубни за растението. Осигурете място близо до прозорец и естествена светлина. Пазете растението от отоплителни уреди.

Новите грудки на джинджифила са годни за консумация след десетина месеца. Коренището се вади внимателно от почвата, ризомите се почистват и разделят с нож. Грудки с листа и стъбла могат да се засаждат веднага, а останалите се консумират в прясно състояние и според вкуса