Вградените сензори са в състояние да идентифицират откос или отрез от реколтата и да направляват машината по точната линия на работа

В наши дни изкуственият интелект се прилага във все повече области. Като изявен технологичен лидер, немската компания ZF непрекъснато работи върху разширяването на възможностите за автоматизирано управление. С мотото "Виждам- мисля- действам" ZF позволява на превозните средства да наблюдават обкръжението си, да анализират дадена ситуация и да реагират своевременно. Процесорът ZF ProAI, специално разработен за такъв вид приложения, представлява важна стъпка по пътя към автоматизираното шофиране. Той позволява на превозните средства да "разбират" своята среда, тъй като обработват и интерпретира данни от сензори, датчици и камери с помощта на технологии за анализиране. С развитието на модерните технологии ZF доказва твърдението си, че мега-тенденцията на автономно шофиране и автоматизирани операции ще увеличи производителността и ефективността в работата и ще заема все по-голяма роля, както в пътните превозни средства, така и в селскостопанската самоходна техника.

В селското стопанство безопасността, облекчаването на шофьорите и автоматизацията на процесите стават все по-важни. Водени от това, лидерЪт в производството на скоростни кутии ZF и австрийският производител на трактори Lindner съвместно разработиха изключително иновативния TracLink Pilot, с напълно автоматизирани функции за управление и го приложиха в най-новият си модел трактор от серията Lintrac. Автоматизирането на машината включва различни сложно програмирани системи, вградени в трактора. Допълнителна GPS система, свързана с кормилната, хидравлична и непрекъснато променящата се предавателна кутия дава възможност за автоматизиране на работните процеси в селското стопанство.

Специално за лозарството компания Lindner разработи и внедри в модела Lintrac 90 Vinyard изключително иновативната система TracLink Pilot Laser позволяваща автоматично управление при работа в редове. Лазерът сканира редове, а тракторът автоматично държи правата линия.

Целия текст може да прочетете в новия брой на в. "Български фермер", който от днес е на пазара 

ТracLink Pilot - приложение за управление
ТracLink Pilot - приложение за управление
ТracLink Pilot Laser за лесно автоматично завиваве в края на реда
ТracLink Pilot Laser за лесно автоматично завиваве в края на реда
ТracLink Pilot Laser сканиране на редовете
ТracLink Pilot Laser сканиране на редовете
ТracLink Pilot Laser - три режима: ляво, дясно и централно
ТracLink Pilot Laser - три режима: ляво, дясно и централно
TracLink Pilot APP - 360 градуса изглед
TracLink Pilot APP - 360 градуса изглед