Стават много вкусни и сочни

Продукти: половин средно голяма тиквичка, 1 чаена чаша прясно мляко, 2 ч. чаши брашно, 3 яйца, 1 ч. лъжица сол, 1 суп. лъж. захар, 3 суп. лъж. олио, 1 глава лук.

Приготвяне: Почистваме и обелваме тиквичката и я настъргваме на ренде. Добавяме ситно нарязания лук. Прибавете 1 ч. лъж. сол и 1 суп. лъж. захар.

В отделна купа се разбиват яйцата до побеляване. През това време оставете настърганите тиквички да се отцедят и махнете отделилия се сок. Към тиквичките добавяме прясното мляко и разбитите яйца. Всичко старателно се разбърква. Прибавяме пресятото брашно. За да сте сигурни, че палачинките няма да залепват, прибавете олио.

Получава се рядко тесто, от което в широк тиган се изпържват тънки палачинки. Сервират се горещи, полети със сметана или кисело мляко.