Кучето рови в боклука

14 септември 2018
Домашни любимци
0
12258
Няма снимка
Почти няма куче, което да не обича да рови в кошчето за боклук
1 2 3
 

Как да го отучите?

За ваше голямо разочарование кошчето за боклук може да е за кучето бездънен източник на кулинарни шедьоври. Кучетата много обичат човешка храна, дори изхвърлената. Така че повечето домашни любимци изпадат направо във възторг от възможността на поровят из боклука.

Какви мерки можете да вземете срещу този лош навик?

Кошчето за боклук- недостъпно за кучето

Ограничете достъпа на кучето до боклука. Например в кухнята можете да приберете кошчето в затварящо се шкафче. Ако кучето е толкова съобразително, че може да го отваря, сложете фиксатори, с които затварят шкафове за защита от малки деца.

Ако в други помещения има кошчета, сложете ги на по-високо и недостъпно място.

Напълно прекратете достъпа на кучето в стаите, в които има кошчета за боклук.

Купете си кофа за боклук с такъв капак, който кучето просто да не може да отвори. Не се препоръчват кошчета с педал, тъй като кучето доста бързо научава да го натиска.

Превърнете кошчето за боклук в неприятен и дори в плашещ предмет

Например можете да се снабдите със специални плашещи устройства и уреди, които да сложите край кофата за боклук. Например устройство, напомнящо капан за мишки, което подскача със силен шум, когато кучето го настъпи.

Има и отблъскващи устройства на основата на датчици за движение, които разпръскват въздух под налягане, когато кучето се приближи към кофата за боклук.

Създаването на неблагоприятни условия е най-ефективният вид наказание за кучетата, които са свикнали да проверяват кофата за боклук, когато стопанинът им не е наблизо.

Въпреки че този вид наказания не нанасят на любимеца ви никакъв вид физически травми, не се препоръчва те да се прилагат по отношение на плашливи и нервни кучета.

*Име:
* E-Mail:
* Код:
Въведете кода от картинката
* Коментар:
Още от Домашни любимци
20430
0

Преди два дни московчани, които пътуват с метрото, направо не могат да повярват на очите си, когато на перона се появява девойка с 10-килограмова лисица на рамо, съобщава metronews.ru.

17847
0

Освен от храна те се нуждаят от подслон За да могат бездомните котки да преживеят зимата, освен от храна те се нуждаят и от зимна къщичка, която да им осигури защитен от студа подслон.

1827
0

Кои настилки са подходящи Вариантите са няколко: слама, сено, сухи листа и др.; дребен чакъл, плоски камъни. торф + почва за цветя (ако костенурката яде от пръстта); подходящи са и специалните

3339
0

В запечатани опаковки годността е 1-1,5 година Започваме с предупреждение - внимавайте да не дадете мухлясала суха храна! Когато се съхранява неправилно, това често се случва.

6606
0

Чудесни есенни идеи Дългата семейна разходка с кучето е чудесна идея за почивния ден. Пъстрата есенна палитра и свежият прохладен въздух ще са от полза както за вас, така и за домашния ви любимец.

Още от Фермер
1620
0

Снежната покривка и дъждът, които паднаха през последните дни донесоха надежда за есенниците. Разбира се, тъй нужната за посевите влага, която те ще им осигурят, не е нито навреме, нито достатъчна,

414
0

Това ще стане на 22 и 23 ноември във Виена, Австрия, където ще се проведе конференцията за развитие на растителните протеини в Европейския съюз. Събитието е организирано от австрийския министър на

2160
0

Средствата са заделени за водоснабдяване по подмярка 7.2 - Инвестиции в създаването, подобряването или разширяването на всички видове малка по мащаби инфраструктура от Програмата за развитие на

450
0

Това следва от последните данни на анализаторите за реколтата през настоящия сезон. ЕС може да увеличи вноса на рапица през 2018/19 година до 4,34 млн. тона спрямо 4,24 млн.

2277
0

Обикновено за по-лесното подреждане на пчелните рамки в корпуса и за по-точно спазване изискването за свободното междурамковото разстояние се използват разделители (Хофманови, Рутови…),

Регистрация за участие в томбола „АБОНАМЕНТ 2019”
ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Според високопоставени източници от Брюксел след 5 месеца ще ни приемат по въздух. Паспортният контрол за българи става бърз, самолетите от и за София вече няма да са на най-крайните гейтове До края на мандата на комисията “Юнкер” България ще бъде приета в Шенгенското споразумение, но само по въздух.

“Има такова шоу” се казва представлението, което ще бъде показано на 12 декември. На сцената ще излезе националният отбор по художествена гимнастика. Зрителите ще видят също и акробатични номера от националите по акробатика и скокове на батут. Робева е включила в шоуто още националните ни отбори по спортна аеробика,

Мис България 2013 г. Нанси Карабойчева е на почивка в Рим. За няколко дни красавицата успя да види известния фонтан “Ди Треви” и да се снима пред него. Освен това посети парка Савело, известен като Портокаловата градина, заради десетките посадени наоколо портокалови

Въпрос изпратен от читател:

Кога се бере зимната круша?

Отговор:Късните сортове се берат в техническа зрелост, която настъпва по-късно през есента. Беритбата трябва да е съобразна и с климатичните условия. Ако има опасност от ранни мразове, плодовете се прибират...
youtube video
Към галерията с видеа