За чиста серпентина на казана водата е майсторът

14 септември 2018
В лозята
0
27477
Няма снимка
Ако използвате препарат за измиване на кухненски съдове, да е неутрален и без аромат
 

Конструкцията на серпентината не позволява друг начин на почистване освен измиване или изплакване с вода.

Това задължително да се прави както преди зареждане на казана, така и след дестилацията, и то веднага след демонтиране на казана.

Когато дестилацията е проведена по изискванията, изплакването два-три пъти с вода е достатъчно.

Това да става като долният край на серпентината, от който излиза ракията, се запушва плътно с коркова или друг вид тапа. Серпентината се пълни с вода. Изчакват се 2-3 минути и водата се излива.

Тази операция се прави няколко пъти.

Проблем има, когато се препълни казанът

Тогава част от образувалата се пяна, заедно с частици от кашата, преминат през лулата и попаднат в серпентината.

В такъв случай веднага след демонтажа тя трябва да се напълни с чиста гореща вода. Изчакват се 3-5 минути и се излива.

Проверява се дали в източената вода има частици, операцията може да се повтори няколко пъти до момента, в който източената вода е съвсем чиста.

Това се прави своевременно

В противен случай частиците залепват и изсъхват по вътрешната стена на серпентината.

Тогава тя трябва да се напълни и с горещ разтвор на препарат за измиване на кухненски съдове, но неутрален - без аромат.

Изчакват се 10 минути и разтворът се излива. Изплаква се поне 3 пъти, която се проверява за наличие на частици и мирис. Операцията се повтаря до момента в който, изтичащата вода е бистра, чиста и без мирис.

*Име:
* E-Mail:
* Код:
Въведете кода от картинката
* Коментар:
Още от В лозята
14598
0

То се прави около месец след приключване на тихата ферментация Тогава вината се забистрят и следва да се отделят от грубата утайка, което е всъщност първото претакане.

17010
0

Той е подсилено и ароматизирано вино Домашно произведеният вермут е напитка на винена основа от билков тип, която има десертен характер. Може да съдържа до 20% захари и от 13 до 20% об.% алкохол.

22482
0

Това са нежелани промени във вкуса и цвета на виното, развалящи неговите органолептични свойства. Често причините за дефектите се крият в грешките или неопитността на винопроизводителя.

15489
0

Назаем от опитни производители Списъкът на неприятните заболявания, чието късно откриване или отстраняване води до невъзстановима загуба на вино, не е кратък.

25389
0

Няколко съвета трябва да се помнят винаги Почти всеки любител винопроизводител поне веднъж в живота си се е сблъсквал с болести по виното и се е чудил и питал как да ги лекува.

Още от Фермер
1737
0

Снежната покривка и дъждът, които паднаха през последните дни донесоха надежда за есенниците. Разбира се, тъй нужната за посевите влага, която те ще им осигурят, не е нито навреме, нито достатъчна,

450
0

Това ще стане на 22 и 23 ноември във Виена, Австрия, където ще се проведе конференцията за развитие на растителните протеини в Европейския съюз. Събитието е организирано от австрийския министър на

2259
0

Средствата са заделени за водоснабдяване по подмярка 7.2 - Инвестиции в създаването, подобряването или разширяването на всички видове малка по мащаби инфраструктура от Програмата за развитие на

477
0

Това следва от последните данни на анализаторите за реколтата през настоящия сезон. ЕС може да увеличи вноса на рапица през 2018/19 година до 4,34 млн. тона спрямо 4,24 млн.

2358
0

Обикновено за по-лесното подреждане на пчелните рамки в корпуса и за по-точно спазване изискването за свободното междурамковото разстояние се използват разделители (Хофманови, Рутови…),

Регистрация за участие в томбола „АБОНАМЕНТ 2019”
ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Според високопоставени източници от Брюксел след 5 месеца ще ни приемат по въздух. Паспортният контрол за българи става бърз, самолетите от и за София вече няма да са на най-крайните гейтове До края на мандата на комисията “Юнкер” България ще бъде приета в Шенгенското споразумение, но само по въздух.

“Има такова шоу” се казва представлението, което ще бъде показано на 12 декември. На сцената ще излезе националният отбор по художествена гимнастика. Зрителите ще видят също и акробатични номера от националите по акробатика и скокове на батут. Робева е включила в шоуто още националните ни отбори по спортна аеробика,

Мис България 2013 г. Нанси Карабойчева е на почивка в Рим. За няколко дни красавицата успя да види известния фонтан “Ди Треви” и да се снима пред него. Освен това посети парка Савело, известен като Портокаловата градина, заради десетките посадени наоколо портокалови

Въпрос изпратен от читател:

Кога се бере зимната круша?

Отговор:Късните сортове се берат в техническа зрелост, която настъпва по-късно през есента. Беритбата трябва да е съобразна и с климатичните условия. Ако има опасност от ранни мразове, плодовете се прибират...
youtube video
Към галерията с видеа