Египет обяви нов търг за пшеница

12 септември 2018
Агробизнес
0
1323
 

Операторите на пазара очакват септемврийския доклад на Министерството на земеделието на САЩ /USDA/, който ще се съсредоточи главно върху оценките на добива, както и прогнозите за соевия и царевичния баланс в САЩ.

Основните корекции в баланса на пшеницата трябва да потвърдят само това, което вече е взел предвид пазара.

Това няма да попречи на развитието на зърнените котировки, в съответствие например с тези на царевицата.

На международната сцена Министерството на земеделието на САЩ обяви отмяната на продажбата на 192 000 тона соя в неизвестна дестинация.

Египет обяви нов търг за закупуване на пшеница за доставка от 25 октомври до 4 ноември. Алжир също планира да купи пшеница за доставка през ноември.

Френското министерство на земеделието преразгледа оценката си за производството на мека пшеница до 34,55 млн тона, в сравнение с 35,1 млн тона, миналия месец.

Министерството също преразгледа оценката си за производството на царевица на 12,4 млн тона от 12,8 млн тона миналия месец.

Производството на ечемик също е намаляло до 11,55 млн тона от 11,8 млн тона миналия месец.

Що се отнася до захарното цвекло, неговата реколтата му се оценява на 41,1 млн тона, в сравнение с 46,3 млн тона миналата година.

Всички тези корекции надолу, разбира се, са последица от липсата на влага в почвата, наблюдавана от май миналата година.

Тази климатична ситуация все още е актуална и сега тревогата вече е за сеитбената кампания за реколтата от 2019 г.

Обменният курс евро/долар остава малко по-нисък от 1,16, докато цените на петрола остават стабилни, което е резултат от напрежението в балансите, поради санкциите на САЩ срещу Иран. От друга страна седмичните петролни резерви в САЩ се ревизират надолу.

Цените на рапицата паднаха вчера, и това е въпреки стабилността на петролния пазар и опасенията за реколта 2019 г. в Европа.

Цените на маслодайните се дължат главно на спада в цените на соята и на тревогата за посевите от реколта 2019г в Европа.

*Име:
* E-Mail:
* Код:
Въведете кода от картинката
* Коментар:
Още от Агробизнес
495
0

Това ще стане на 22 и 23 ноември във Виена, Австрия, където ще се проведе конференцията за развитие на растителните протеини в Европейския съюз. Събитието е организирано от австрийския министър на

531
0

Това следва от последните данни на анализаторите за реколтата през настоящия сезон. ЕС може да увеличи вноса на рапица през 2018/19 година до 4,34 млн. тона спрямо 4,24 млн.

5787
0

Това каза днес шефът на Националната асоциация на зърнопроизводителите /НАЗ/ Костадин Костадинов пред в."Български фермер" след проведена среща с МЗХГ миналата седмица.

3258
0

Тази тема ще бъде обширно обсъдена на 21 ноември 2018 г. в София на международна конференция, посветена на настоящето и бъдещето на системите за съвети в земеделието и тяхната роля за внедряване на

2547
0

Бъдещето залага на соргото - до този извод стигнаха около 200 специалисти от цял свят по време на Втория европейски конгрес по въпросите на соргото, проведен в Милано на 7 и 8 ноември.

Още от Фермер
1881
0

Снежната покривка и дъждът, които паднаха през последните дни донесоха надежда за есенниците. Разбира се, тъй нужната за посевите влага, която те ще им осигурят, не е нито навреме, нито достатъчна,

2412
0

Средствата са заделени за водоснабдяване по подмярка 7.2 - Инвестиции в създаването, подобряването или разширяването на всички видове малка по мащаби инфраструктура от Програмата за развитие на

2520
0

Обикновено за по-лесното подреждане на пчелните рамки в корпуса и за по-точно спазване изискването за свободното междурамковото разстояние се използват разделители (Хофманови, Рутови…),

9603
0

Това по-скоро не е кулинарна рецепта, а просто един от начините да приготвите омлет, за да създадете слънчево настроение на масата. Продукти: 3 яйца, 2 супени лъжици прясно мляко, шунка, кашкавал,

1080
0

Мобилно звено на Югозападното държавно предприятие съобщи, че е задържало системен нарушител в района на Държавно горско стопанство "Елешница", с множество кражби на дървесина.

Регистрация за участие в томбола „АБОНАМЕНТ 2019”
ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

България ще е в трета урна за жребия за евроквалификациите за първенството през 2020 година. Това стана ясно след последните мачове от Лигата на нациите. Ето и разпределението: Водачи на групи: Швейцария, Португалия, Холандия, Англия, Белгия, Франция, Испания, Италия, Хърватия и Полша; Втора урна: Германия, Исландия, Босна, Украйна, Дания, Швеция,

Според високопоставени източници от Брюксел след 5 месеца ще ни приемат по въздух. Паспортният контрол за българи става бърз, самолетите от и за София вече няма да са на най-крайните гейтове До края на мандата на комисията “Юнкер” България ще бъде приета в Шенгенското споразумение, но само по въздух.

“Има такова шоу” се казва представлението, което ще бъде показано на 12 декември. На сцената ще излезе националният отбор по художествена гимнастика. Зрителите ще видят също и акробатични номера от националите по акробатика и скокове на батут. Робева е включила в шоуто още националните ни отбори по спортна аеробика,

Въпрос изпратен от читател:

Кога се бере зимната круша?

Отговор:Късните сортове се берат в техническа зрелост, която настъпва по-късно през есента. Беритбата трябва да е съобразна и с климатичните условия. Ако има опасност от ранни мразове, плодовете се прибират...
youtube video
Към галерията с видеа