Дребните породи кучета са много подходящи за малогабаритни апартаменти, тъй като не се нуждаят от много място за комфортен живот. Зоомагазините вече разполагат с много зооаксесоари, специално разработени за миниатюрни кученца за облекчаване на необходимите грижи за тях.

По-малко популярни са стайните волиери, които са един много удобен аксесоар, особено докато кученцето е още малко.

Волиерите за дребни породи кучета и за палета се различават от обикновените по площ, височина и размери на отворите в решетката. Обикновено волиерите за едрите породи се слагат на двора на къщата или на вилата.

Стайните кучета не се нуждаят от волиера с голяма площ, затова тя може да се използва вкъщи.

Домашната волиера е много подходяща за кученца по време на вашето отсъствие от къщи, особено ако любимецът ви е склонен към вандализъм.

Стайната волиера представява решетъчно ограждение, което пречи на кучето да излиза извън границите му. Приспособлението може да се използва и с цел приучване на палето към тоалетна или към мястото за спане.

Ако животното ви причинява неудобство през нощта, скача в леглото ви или пък си устройства активни неуморни игри, то волиерата може да се използва и с дисциплинарна цел

Кученцето трябва да привикне към ограничаване на свободата му. Трябва да му дадете да разбере, че това не е наказание, а място за почивка и развлечения, докато стопанинът му не е вкъщи. Важно е да осигурите на животното храна, прясна вода, както и навреме на почиствате тоалетната му.

Важно е кученцето да не може да излиза само от волиерата
Важно е кученцето да не може да излиза само от волиерата