Германските биоживотновъди ще изхранват повече конвенционални фуражи заради сушата

08 август 2018
Животновъдство
0
6219
Няма снимка
Снимка: Schweizer Bauer
 

Редица германски територии издадоха постановление, според което животните, отглеждани в биоферми, може да бъдат хранени с конвенционални фуражи.

Инициатори на това са председателите на биологични сдружения. Сега биофермермите особено страдат от изключителната суша. Те могат да ползват само биофуражи, които е много трудно да бъдат намерени, коментира Андреас Енгелман, председател на Комитета по биоземеделие в селскостопанската асоциация WLV.

За целия пазар на немски биофуражи допустимото количество конвенционален фураж ще бъде увеличено от 30 на 50 процента. Под конвенционални се разбират фуражите, които се произвеждат върху площи, обработвани в съответствие с приетата аграрна практика.

По данни на WLV все по-често ще се сблъскваме с екстремни климатични условия. И ако на обикновените фермери им е трудно да се справят с последствията от климатичните катаклизми, какво остава за биофермерите.

Като решение на проблема WLV предлага да се внедрява в органичното земеделие отглеждането на сухоустойчиви култури, правилно управление на почвата за създаване на богат хумусен слой, при наличието на който растенията по-лесно ще преживяват абиотичните стресове. Като допълнение към това фермерите трябва да формират финансови спестявания в случай на суша, за да могат да купуват биофуражи оттам, където ги има.

*Име:
* E-Mail:
* Код:
Въведете кода от картинката
* Коментар:
Още от Животновъдство
2754
0

Въпреки стремителния растеж на производство на испанско свинско месо през последните години Германия си остава най-големият износител на свинско месо в ЕС и през 2018 г.

990
0

Сухото лято не е оказало чак толкова силно влияние на европейското млекопроизводство, колко се очакваше, е оценката на аналитиците на USDEC (Американският млечен експортен съвет).

7821
0

В Германия за угояване на свине фермерът получава 130 евро, след разходите за фураж остават едва 7,50 евро, напомнят от Федерацията на ветеринарите в Европа (FVE) Жени Владинова Много производители

6192
0

Чумата по дребните преживни животни продължава да се разпространява в Странджанско, след като в нови селища продължават да бъдат откривани животни с антитела,

4905
0

Този обемист фураж е без конкуренция, не го оставяйте на стърнището, съветват специалистите Томас Гаул Сламата от зърнено-житни култури традиционно се използва като допълнителен обемист фураж в

Още от Фермер
3339
0

Почетният директор на Европейската комисия - главна дирекция "Околна среда", Джордж Кремлис ще посети специално работната площадка на Завода за производство на рециклирана пластмаса в гр. Елин Пелин.

3177
0

Това, което трябва да направите е да ги наклонените леко напред и да ги поставите на височина 20-25 см над земята. И още:  Ако семействата не са третирани срещу вароатозата или са третирани с

684
0

Въпреки факта, че производството на пшеница през тази година е по-ниско в сравнение с 2017 г. - 7.94 млн. тона (срещу 9.10 млн. т) в Румъния и 5.40 млн. т (срещу 6.27 млн.

540
0

Котировките на зърното в Чикаго продължават да се покачват след публикуването на доклада на USDA. Операторите направиха преждевременна прогноза за увеличаване добивите на царевица,

513
0

В петък котировките на зърното отново леко се увеличиха след публикуването на доклада на USDA. Това се случи както при пшеницата, така и при царевицата.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Всички знаем, че захарта е вредна, но трудно успяваме да я избегнем. Оказва се, че дори да не ядем сладки неща, ние поемаме големи количества захар с други харни. Едно от най-лошите влияния на захарта се оказва, че е подтискането на имунната система. Предлагаме ви откъс от книгата „Чудодейната сила на минералите,

Кой е убил Георги Марков? И защо? Това са въпроси, от които се вълнуват вече поколения наред. Вероятно има или е имало някой, който знае каква е истината, но тя едва ли ще стигне до широката публика. Има различни версии, всяка от които се базира на редица проучвания, разследвания и ровене в архивите.

Телевизията ще прави конкурс за българска песен като “Мелодия на годината” След три поредни години България няма да участва на Евровизия през 2019-а. Това стана ясно, след като от БНТ обявиха, че няма да излъчат наш представител за предстоящото издание на престижния конкурс. То ще е в средата на май в Тел Авив.

Въпрос изпратен от читател:

Кога се бере зимната круша?

Отговор:Късните сортове се берат в техническа зрелост, която настъпва по-късно през есента. Беритбата трябва да е съобразна и с климатичните условия. Ако има опасност от ранни мразове, плодовете се прибират...
youtube video
Към галерията с видеа