Максимални добиви от високодобивните хибриди

07 август 2018
Растениевъдство
0
9207
 

Безспорно 2018 ще е година на пролетниците, категорични са и агроспециалистите, и фермерите. Въпреки че сезонът не започна добре. В края на март снеговалежът бе повече и обилен отколкото през цялата зима. През април пък настъпи рязко засушаване и повишаване на температурите, които бяха летни.

Имаше много тесен оптимален период за сеитба на пролетниците. Фермерите, които успяха да засеят в този период получиха изравнени посеви с много добре развити растение, като тенденция се запазва и до този момент. На местата, където сеитбата позакъсня, посевите бяха неизравнени, растенията се разминаваха във фазите на развитие. Продължилото обаче по-хладно време, както и валежи, коригираха това, и към момента и тези посеви изглеждат много добре – кочаните на царевицата са заложени нормално, питите на слънчогледа – също.

Това, което виждаме на полетата в цялата страна е наистина уникално - прекрасни ниви с царевица и слънчоглед. Разбира се, обилната влага предопределя отлично развитие на пролетниците, което пък е предпоставка за добри добиви.

Какво видяхме на полето на младия фермер Боян Миланов от с. Якимово, Монтанско, четете в новия брой на вестник „Български фермер“ от 9 август.

*Име:
* E-Mail:
* Код:
Въведете кода от картинката
* Коментар:
Още от Растениевъдство
2637
0

EFSA и оценката на активните субстанции Д-р Ирена Богоева Дирекция ОРХВ, ЦОРХВ Търговията и разпространението на продукти за растителна защита (ПРЗ) се регулира от законодателството в Европейския

3780
0

Най-големият в света проект с изкуствено осветление в оранжерия за производство на зеленчуци ще удвои площта си. Причината са постигнатите успехи за подобряване на добивите.

1107
0

- Г-н Кинанов, 2018 г. беше изключително тежка за много от зърнопроизводителите, поради нестабилното време – пролетна суша, обилни летни валежи, които възпрепятстваха жътвата.

1179
0

Може без ограничение да се ползват както в класическото земеделие, така и в производството на биопродукти Почвени подобрители за неутрализиране на кисели почви ПН-98 и ПП-76 предлага на пазара

4050
0

Гергана Младенова Дълги ивици от свежи полски цветя се засяват в полетата на Обединеното кралство. Целта е да се оптимизират развитието и популациите на полезни насекоми,

Още от Фермер
3276
0

Почетният директор на Европейската комисия - главна дирекция "Околна среда", Джордж Кремлис ще посети специално работната площадка на Завода за производство на рециклирана пластмаса в гр. Елин Пелин.

3141
0

Това, което трябва да направите е да ги наклонените леко напред и да ги поставите на височина 20-25 см над земята. И още:  Ако семействата не са третирани срещу вароатозата или са третирани с

675
0

Въпреки факта, че производството на пшеница през тази година е по-ниско в сравнение с 2017 г. - 7.94 млн. тона (срещу 9.10 млн. т) в Румъния и 5.40 млн. т (срещу 6.27 млн.

540
0

Котировките на зърното в Чикаго продължават да се покачват след публикуването на доклада на USDA. Операторите направиха преждевременна прогноза за увеличаване добивите на царевица,

513
0

В петък котировките на зърното отново леко се увеличиха след публикуването на доклада на USDA. Това се случи както при пшеницата, така и при царевицата.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Кой е убил Георги Марков? И защо? Това са въпроси, от които се вълнуват вече поколения наред. Вероятно има или е имало някой, който знае каква е истината, но тя едва ли ще стигне до широката публика. Има различни версии, всяка от които се базира на редица проучвания, разследвания и ровене в архивите.

Телевизията ще прави конкурс за българска песен като “Мелодия на годината” След три поредни години България няма да участва на Евровизия през 2019-а. Това стана ясно, след като от БНТ обявиха, че няма да излъчат наш представител за предстоящото издание на престижния конкурс. То ще е в средата на май в Тел Авив.

Симптомите са едни и същи - болки в гърлото, суха кашлица, главоболие, дразнене от светлина, болки по мускулите и ставите Първите случаи на класически грип се очакват през ноември, а епидемия - в края на януари, началото на февруари. Това прогнозират епидемиолозите у нас. Картината не се различава от традиционната всяка година.

Въпрос изпратен от читател:

Кога се бере зимната круша?

Отговор:Късните сортове се берат в техническа зрелост, която настъпва по-късно през есента. Беритбата трябва да е съобразна и с климатичните условия. Ако има опасност от ранни мразове, плодовете се прибират...
youtube video
Към галерията с видеа