Машина ликвидира плевелите, създава отлично семенно легло

02 август 2018
Агротехника
0
11979
Няма снимка
Пружини с диаметър 16 мм
1 2 3
 

Немската пружинна брана, предлагана от УНИВЕРСАЛ-НВГ, разрохква почвата и я предпазва от кора

В сезона на почвообработката всеки фермер се нуждае от внимателно подбрана техника за предсеитбена подготовка. Браните имат много широко приложение и спомагат за повишаване условията за отглеждане на растенията, подобряват по-бързото възстановяване на естествените хранителни вещества в почвата и понижават разходите в процеса на отглеждане на културите. Това са ключови фактори за добра реколта. От няколко години навлязоха пружинните брани, наричани още иглени или щтриглени брани, които са подходящи както за земеделските производители, така и за пасищните и ливадните стопанства. Изключително подходящи са за фермери, занимаващи се с биоземеделие.

Основното приложение на пружинната брана е да разрохква повърхностния слой на почвата на дълбочина до 8 см, да пребори плевелите и да създаде отлично семенно легло.

Фирма “Универсал-НВГ” ООД гр. Долна Оряховица вече изпробва, убеди се в предимствата и препоръча на своите клиенти немската пружинна брана

модел STRAWMAX-PRO, марка BRIX

Тя е оборудвана с двойни пружини с хидравлично регулиране ъгъла на работа и се справя отлично както при борбата с плевелите, така и при разрохкването на почвата, за предпазване от образуване на кора.

Усилените двойни пружини с диаметър 16 мм и дължина 700 мм гарантират стабилност и равномерен натиск върху почвата. Те са подредени върху 5-редова тръбна рама с разстояние между редовете от 50 см, което осигурява

отлично разпределение на тежестта

на браната по цялата работна ширина и възможност за достигане на работна скорост до 25 км/ч. Хидравличното прибиране на страничните секции до 2.10 м гарантира безопасно движение по пътищата.

Браните са с изключително висока производителност и се предлагат в работни ширини от 4.80 м до 9.00 м.

Повече информация може да получите от вносителя на марката за България, Универсал-НВГ ООД гр. Долна Оряховица.

*Име:
* E-Mail:
* Код:
Въведете кода от картинката
* Коментар:
Още от Агротехника
2871
0

RAVEN TECHNOLOGIES е новият търговски партньор на “УНИВЕРСАЛ-НВГ” Американският лидер предлага иновативни технологични решения в областта на прецизното земеделие "Универсал-НВГ" ООД, гр.

2007
0

Организаторите очакват над 40 000 посетители тази година Технологична платформа за демонстрация на най-нови решения в аграрно-промишления комплекс Специално за в.

2646
0

Horsch Leeb 4 AX разполага със същата технология, подобна на съществуващите версии LT и GS, но е с по-базова спецификация за по-малките ферми. Разположен точно под 4000 литра 4 LT,

7209
0

За сезон 2019 John Deere обяви няколко актуализации за повишаване на производителността и промени за комфорта на оператора при тракторите си от сериите 9R и 8R.

3429
0

Екипът на фирма “Хелга” активно използва икономичната иновативна система от специални полиетиленови тунели за съхранение на зърното на полето, без да има нужда да се пази в силози Любомир

Още от Фермер
3339
0

Почетният директор на Европейската комисия - главна дирекция "Околна среда", Джордж Кремлис ще посети специално работната площадка на Завода за производство на рециклирана пластмаса в гр. Елин Пелин.

3150
0

Това, което трябва да направите е да ги наклонените леко напред и да ги поставите на височина 20-25 см над земята. И още:  Ако семействата не са третирани срещу вароатозата или са третирани с

684
0

Въпреки факта, че производството на пшеница през тази година е по-ниско в сравнение с 2017 г. - 7.94 млн. тона (срещу 9.10 млн. т) в Румъния и 5.40 млн. т (срещу 6.27 млн.

540
0

Котировките на зърното в Чикаго продължават да се покачват след публикуването на доклада на USDA. Операторите направиха преждевременна прогноза за увеличаване добивите на царевица,

513
0

В петък котировките на зърното отново леко се увеличиха след публикуването на доклада на USDA. Това се случи както при пшеницата, така и при царевицата.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Всички знаем, че захарта е вредна, но трудно успяваме да я избегнем. Оказва се, че дори да не ядем сладки неща, ние поемаме големи количества захар с други харни. Едно от най-лошите влияния на захарта се оказва, че е подтискането на имунната система. Предлагаме ви откъс от книгата „Чудодейната сила на минералите,

Кой е убил Георги Марков? И защо? Това са въпроси, от които се вълнуват вече поколения наред. Вероятно има или е имало някой, който знае каква е истината, но тя едва ли ще стигне до широката публика. Има различни версии, всяка от които се базира на редица проучвания, разследвания и ровене в архивите.

Телевизията ще прави конкурс за българска песен като “Мелодия на годината” След три поредни години България няма да участва на Евровизия през 2019-а. Това стана ясно, след като от БНТ обявиха, че няма да излъчат наш представител за предстоящото издание на престижния конкурс. То ще е в средата на май в Тел Авив.

Въпрос изпратен от читател:

Кога се бере зимната круша?

Отговор:Късните сортове се берат в техническа зрелост, която настъпва по-късно през есента. Беритбата трябва да е съобразна и с климатичните условия. Ако има опасност от ранни мразове, плодовете се прибират...
youtube video
Към галерията с видеа