Автор на книгата с над 22-хиляден тираж "Как да отгледаме домати за световен рекорд"  (How to Grow World Record Tomatoes) Чарлз Уилбър от Крейн Хил, Алабама е знаменитост в историята на земеделието в Америка.

В края на 80-те той държи няколко световни рекорда, едни от които са за 1268 кг. домати от 4 растения от сорта Better Boy, червено чери с височина ок. 9 метра и 5-метрова бамя от сорта Clemson Spineless.

Каква е неговата тайна накратко?

Използва следния микс от съставки: Кудзу (Pueraria montana var. Lobata), зелен в комбинация със сушени листа от Кудзу и судакс (сорго), наредени между слоеве с кравешки оборски тор, гранитен прах и колоидна глина.

Японското бобово растение Кудзу (поерария) е познато в Щатите от 1876 г. До средата на 50-те на миналия век фермерите са били насърчавани да го засаждат, за да намалят ерозията на почвата. Днес обаче растението представлява истински враг на човека. Растението-паразит, което плъзва навсякъде и задушава всичко по пътя си, е покрило стотици хиляди площи в юго-източните щати на Америка.

Судаксът пък представлява хибрид между два сорта сорго - двуцветно и суданско (Sorghum bicolor [L.] Moench × S. sudanense [P.] Staph.), което се отглежда като покривна култура в Щатите. Служи и като източник на зелена тор, фураж и силаж.

За рекордите му влияе и местоположението. Щатът Алабама е със субтропичен, влажен и горещ климат и има много дълъг вегетационен период.

Освен Уилъер, по онова време рекордьори в отглеждането на домати са и непобедимият Гордън Грахам от Оклахома с 16 метров домат, Николас Хобсон, Мемфис (15 метра), Джас Кампбел, Мисури (3 метра с почти 2хил. Плода) и други.