Това е възможно да стане, ако се използва интернет страницата на Института по лозарство и винарство в Плевен.
С желанието да бъде максимално полезен на лозарите и винарите колективът на научното звено предлага нова възможност на стопаните, които майсторят вино и ракия и се затрудняват в сметките и процедурите.
Всеки сам вече ще може да си направи най-често срещаните изчисления, благодарение на табличките, публикувани на интернет страницата на института, които дават на минутата търсените резултати. Те се получават автоматично след като всеки сам въведе изходните данни.
Така може да се определи какво е захарното съдържание на мъст в градуси, с колко и как да се повиши захарното съдържание на дадена гроздова мъст или пък как и с колко да се понижи, как да се коригира алхоколен градус на ракия в зависимост от температурата, а и да се сметне с колко трябва да се разреди ракията.
Коментари