Vaderstad представя Tempo L 24, изцяло новата, най-голяма, високоскоростна и точна сеялка за захарно цвекло и маслодайна рапица

Премиера по време на канадското изложение за агротехника Прогрес на фермата (Farm Progress Show)

Vaderstad представя новата високоскоростна прецизна сеялка Tempo L 24. С междуредово разстояние от 450 до 508 мм. Към днешна дата Tempo L 24 е най-голямата високоскоростна прецизна сеялка за захарно цвекло и маслодайна рапица.

- Сеялката, световен рекордьор Tempo на Vaderstad е известна със своя огромен капацитет и изключителна прецизност на изсяване. Сега семейството на Tempo се увеличава, представяйки изцяло новата Tempo L 24, казва Матиас Ховнерт, старши вицепрезидент Глобални продажби & Маркетинг, и добавя:

- Tempo L 24 е създадена за прецизна сеитба на дребно семенни култури, като маслодайна рапица и захарно цвекло. Tempo L 24 има 24 изсяващи секции и е налична с работни ширини от 450, 457, 500 или 508 мм. Всеки бункер за семена е с обем 25 литра, като машината се предлага с възможност за торовнасяне с обем на бункера за тор от 5000 литра. Благодарение на изсяващия апарат с патентованата технология PowerShoot, на всяко семе се осигурява еднакъв и точен старт във всички условия

Понеже PowerShoot поема целия контрол върху семето по целия му път до почвата, гравитацията, вибрациите и наклоните са отстранени от уравнението. Поради тази причина, Tempo предоставя ненадмината прецизност при много високи работни скорости, уточнява Матиас Ховнерт.

Световната премиера на новата сеялка Tempo L 24 е предвидена да стане през този месец по време на канадското изложение Farm Progress Show /20-22 юни/, една от големите световни експозиции на аграрна техника, технологии и иновации за сухи региони. Там ще бъдат представени най-нови модели и на други машини, оборудване, съоръжения и инвентари на големи производствени брандове от Америка и Европа, необходими и подходящи за успешното развитие на земеделския бизнес.

Серийното производство на Tempo L 24 ще започне през ноември 2018 г.