Мнозина земеделци-професионалисти избират машини за основна обработка на почвата от най-голямото предприятие за инвентари и земеделско оборудване в Югозападна Европа

Екип на в. "Български фермер" Стара Загора - София

На панаир като на панаир- по пистата на летището движение, народ, техника от сой. Така беше на БАТА АГРО 2018. Видиш някоя интересна машина, спреш се, сътрудникът на фирмата ти дава пълна информация за предимствата й и неусетно достигаш до сделка. Обаче с ТОДОР ДИМИТРОВ, представител на португалската фирма Galucho за Югоизточна Европа, не стана точно така. Когато го зърнахме сред "железата" /така дилърите наричат фамилиарно и с уважение предлагания от тях инвентар/ на неговия щанд той не можа да ни отдели време, точно тръгваше за голямото румънско изложение край гр. Фудуля. То в известен смисъл конкурираше нашия най-голям панаир за агротехника. Български изложители имаха и там павилиони, прилични на шатри, където показваха и продукция на световни фирми, и свое производство.

Така че за новите машини на Galucho, представени на БАТА АГРО 2018 получихме информация "пост фактум", макар че още на панаира на летището огледахме внимателно, заедно с мнозина земеделци-професионалисти неговите машини за основна обработка на почвата, носещи марката на най-голямото предприятие за инвентари и земеделско оборудване в Югозападна Европа.

Българският дилър на фирмата Димитров беше любезен да ни разкаже:

- И тази година, както и на предишните издания на БАТА АГРО, представихме на българските фермери голяма част от продуктовата гама на Galucho. На щанда на нашия партньор в България фирма Варекс, както и на демонстрационното поле на панаира, разположихме 14 различни наши машини. Поставихме акцент върху тези видове, от които българските фермери ще се нуждаят много скоро, веднага след жътвата.

Многоцелевата, скоростна дискова брана с независими дискове GDM видимо привлече вниманието на посетителите. И то не бе случайно. Това е единствената машина на пазара с уникално съчетание от мощни пружини и индивидуално окачване на всеки агресивен диск, и промяна на ъгъла на атака на дисковите секции. Машина, която се справя с различни задачи, при различни дълбочини на обработка и на полета с различни условия за работа.

- Как решихте и избрахте кои машини да изложите на своя щанда на БАТА АГРО 2018.

- В дните преди серията от изложения в Югоизточна Европа, на които представихме машините на Galucho, се консултирахме с водещи фермери от региона, уточни Тодор Димитров. Според тях годината се очаква да бъде сушава и това ще формира нуждата на земеделците от машини, които да могат да се справят при тези условия. И не случайно много голям интерес на панаира отново предизвикаха тежките конвенционални "X" и "V"-образни дискови брани на Galucho от моделите GXM и GLHR. Машини, които са се доказали на българските полета и са добре познати на земеделците, защото работят успешно при засушаване.

Все по-голям интерес предизвикват и стърнищните култиватори. Моделите на Galucho от сериите CH3 и KDR с нон-стоп защита са незаменими при работа в тежки и сухи климатични условия.

Показахме, разбира се и новите модели плугове от сериите CGF и CGL, както и продълбочители от серията SV (със специфичен за Galucho дизайн). И при тези, както и при всички останали машини на марката, е характерен балансът от качество и цена.

Представихме, също така и техника, подходяща за лозарство и овощарство като ямокопатели от серията BG и гребла за заден навес от серията PN.

И разбира се, единствения на пазара хидравличен телескопичен кран на Galucho за заден навес с 3 повдигащи секции и височина на повдигане повече от 6 метра от серията GM.

Надяваме се и тази година нашите машини да бъдат полезни на българските фермери и да допринесат за техния успех, добави Тодор Димитров. Значителният интерес сред посетителите на изложението потвърждава тази надежда на българския мениджър на Galucho в България.