След повече от 40 дни засушаване в района на Североизточна България и то в най-важния период за развитието на житните растения, стопаните, третирали своите площи с Панамин Агро могат да бъдат спокойни, уверяват от компанията вносител у нас.

Разликата между пожълтялата пшеница и тъмно зелените полета, третирани с иновативния австрийски продукт, е видна с просто око, казват агрономите.

Изкласяването започнало във възможно най-подходящият момент, при първите дъждове, докато при нетретираните площи то е подранило и е застрашило качеството на крайната продукция. 

Това е така, защото сушата пречи на растението да усвои хранителните вещества от почвата в количествата, които са му необходими. Тъй като дори да са налични, поради състоянието на стрес, те са трудно подвижни.

Ето защо, листното торене с Панамин Агро е показало, че осигурява необходимите микро и макроелементи.

Панамин Агро има 100% естествен произход и запасява растението с естествено свързан въглероден диоксид, като по този начин ускорява фотосинтезата и намалява изпаряването на влага,. По този начин посевите стават толерантни на суша, слани, измръзване и имат удължен период на фотосинтеза.

Това е особено важно за лятото, тъй като през горещите периоди, когато температурите надхвърлят 28 градуса, обикновено растенията спират да фотосинтезират. А третираните с Панамин Агро имат запас от естествено свързан въглероден диоксид.