Кредити до 100 000 по облекчена процедура дава “Агрион Финанс”

17 май 2018
Агробизнес
1
6516
1 2
 

Земеделската компания обяви помоционални условия за фермерите, лихвата за първата година е 2.9%

Специализираното дружество за земеделски кредити “Агрион Финанс” обяви промоционални условия по универсалните си ипотечни кредити в евро. Компанията намали лихвата по заемите си за първата година до 2.9%, което е едно от най-ниските нива на пазара.

Преференциалните условия важат за кредити до 100 хил. евро с минимален срок на погасяване 60 месеца. Гратисният период за плащане по главницата е 12 месеца.

Промоцията е валидна за земеделските производители, които посетят щанда на “Агрион” на международното изложение БАТА АГРО. Там всички желаещи ще получат специален промо код, с който ще могат да кандидатстват за финансиране във всеки един от 20-те регионални офиси на компанията.

Промо кодовете са валидни до 18 юни 2018 г., казаха от компанията, която е дъщерна на лидера в управлението на земеделски активи “Агрион Инвест”.

За обезпечение по заема може да бъде предложена земеделска земя или друг вид недвижим имот, като процентът на финансиране достига до 80% от размера на пазарната оценка на поземлените активи. Това е един от най-високите проценти финансиране на пазара на земеделски кредити в момента, твърдят експерти в бранша.

Друго сериозно улеснение за фермерите е, че остойностяването на земята е безплатно за кредитополучателя и се извършва от експертите на компанията. Това спестява сериозни разходи и време на кредитополучателите. Максималният срок за погасяване на кредита е 15 години.

“Целта ни е да улесним достъпа до кредити на малките и средни производители, които често не могат да отговорят на сложните изисквания на големите банкови институции, казаха от “Агрион Финанс”. Затова компанията максимално е опростила процеса по отпускането на заеми. Не се изисква откриване на допълнителни сметки, застраховки, въвличане на поръчители и съдлъжници. Няма изискване и за разработка на подробни бизнес планове, отчети и анализи. Кандидатстването е без такса ангажимент и такса за разглеждането на документи. На практика фермерът не дължи нищо преди да е сигурен, че ще получи желаното финансиране. Няма дори разходи за оценка на обезпечението.

Изчисленията на експертите от “Агрион Финанс” показват, че финансовият ефект за земеделските производители от промоционалната лихва може да достигне 5600 евро.

Пълните условия по ипотечния кредит и останалите възможности за финансиране може да се открият на адрес http://agrion.bg/ bg/finance. Експертите по кредитни услуги, които са на щанда на “Агрион”, са готови да разяснят на всички желаещи възможностите, които кредитът осигурява, както и процеса за кандидатстване и одобрение.

Подобни са условията и за разработения от “Агрион Финанс” кредит за оборотни средства, а при лизинга на земеделска земя, осигуреното финансиране може да достигне 100%. Оценката за имота се прави от експертите на “Агрион” и е абсолютно безплатна за земеделските производители. Ако тя съвпада с цената на парцела, фермерът директно започва да погасява лизингови вноски. Така на практика земеделецът може да започне да си плаща лизинговите вноски, без да влага собствени средства като самоучастие.

Според проучване на “Агрион” най-честата причина за тегленето на кредит от фермерите е покупката на допълнителна земя с цел уедряване на стопанствата. Купуването на земеделска техника или капиталови разходи също са сред посочените причини за теглене на заем. Изследването показва, че всеки трети земеделски производител е склонен да ипотекира земята си, за да вземе кредит, който да обезпечи бизнеса му. Хората от столицата и другите големи градове са по-склонни да теглят заеми, като най-активни са земеделците между 35-44 години, които разчитат на механизирана обработка на земята и следват най-новите тенденции в земеделието.

1 от alexandra на 14 септември 2018
Трябва финансиране за вашия дом, за вашия бизнес, за закупуване на автомобил, за закупуване на мотоциклет, за създаване на собствен бизнес, за вашите лични нужди по-голямо съмнение. Аз предоставят лични кредити, вариращи от 3 000 до 500 000 евро с номинална лихва от 2%, независимо от размера. Моля, посочете в заявленията си за кредит точната сума, която би искал и погасяване период. Имейл: alexandraklaus3@gmail.com

Обиден коментар

*Име:
* E-Mail:
* Код:
Въведете кода от картинката
* Коментар:
Още от Агробизнес
1863
0

Европейската комисия ще предостави финансиране от бюджета на ЕС за селското стопанство в размер на 172,5 млн. евро за насърчаване на селскостопанските хранителни продукти в ЕС.

495
0

Миграцията от малките населени места към големите градове е неизбежна, ако общините не се преборят за регионална власт и ако липсва местно сътрудничество, твърдят учени от СУ.

585
0

Реколтата от пшеница в Русия е почти прибрана:  от 26,15 млн. хектара  срещу 26,54 млн. хектара, планирани от земеделското министерство. Остава да се приключат 2% от площта в Урал и 5% от района в

2727
0

Българското оризопроизводството е съсредоточено в Пловдивския регион. От засетите с пролетната култура площи през тази година, в размер на 101 700 дка, над 75 000 дка се намират в Пловдивското поле.

792
0

Котировките в Чикаго показаха ясен спад на всички агрокултури и по-специално на соята. Спадът в цените на тази култура се дължи на напрежението между САЩ и Китай,

Още от Фермер
2790
0

За пчеларите, чиито очи винаги заблестяват, когато чуят новина за борбата с акарите Вароа, тази информация със сигурност заслужава внимание, твърдят от pcheli.bg.

6642
0

Препоръчително е няколко седмици преди да пристъпите към засаждане на дръвчетата, да направите подготовка на мястото. Първо почистете добре от растителни остатъци, ако има такива.

2583
0

Кошерът се отваря набързо и върху отвора на покривката (възглавницата) или под нея. Точно над пчелното кълбо се поставя питката, след което отгоре се слагат затоплящите материали, обясняват от to-bee.

14859
0

Специалистите са единодушни, че притежаването на домашна котка има повече плюсове, отколкото можете да си представите. Ето пет от тях. 1. Сигурно няма човек, който да не е чувал,

1008
0

Атмосферното налягане ще бъде по-високо от средното за октомври и през деня ще се повиши още. През нощта облачността ще е разкъсана, по-значителна над източните райони от страната, предава БТА.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Специална закваска повишава концентрацията и намалява умората Как се вземат 12 изпита, сред които фирмени финанси, икономика, търговско право, математика, и се защитава дипломна работа в милански университет само за 392 дни?  С дъвка в устата, или по-точно, дъвчейки три на ден. Те обаче не са какви да е.

"Барселона" се върна на победния път в Примера дивисион, побеждавайки "Севиля" с 4:2. Радостта от победата беше помрачена от контузията на супер звездата Лео Меси. Аржентинецът получи травма в десния лакът, която ще го извади за три седмици от сметките на Ернесто Валверде.  Меси отбеляза второто попадение за "каталунците" в срещата и подаде за

Първата визита на български премиер в Абу Даби е с бизнесакцент Премиерът Бойко Борисов започва днес поредица от важни разговори с шейховете на Обединените арабски емирства (ОАЕ). Той е на първа официална визита в историята на двустранните отношения. Борисов ще се срещне първо с престолонаследника на Абу Даби - най-влиятелното от всички емирства

Въпрос изпратен от читател:

Кога се бере зимната круша?

Отговор:Късните сортове се берат в техническа зрелост, която настъпва по-късно през есента. Беритбата трябва да е съобразна и с климатичните условия. Ако има опасност от ранни мразове, плодовете се прибират...
youtube video
Към галерията с видеа